Pugen a 645 els passatgers internacionals en quarantena a Mallorca

La majoria dels viatgers arribats els darrers 15 dies són alemanys

El nombre de passatgers procedents de fora de l'Estat que han arribat a les Balears els darrers dies i que, per tant, estan en període de quarantena és de 645 aquest dissabte, segons informa la Delegació del govern espanyol en un comunicat. Del total de viatgers internacionals detectats, 635 varen arribar a Mallorca, mentre que 10 varen aterrar a Eivissa. Pel que fa al lloc d'origen d'aquestes persones, la major part han arribat d'Alemanya, segons la Delegació.

El Ministeri de Sanitat s'encarrega de fer un seguiment de les persones arribades, d'acord amb l'ordre 403/2020 sobre les condicions de quarantena durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, que va entrar en vigor el 15 de maig. Estableix que els passatgers arribats de fora d'Espanya han de quedar al seu domicili o allotjament durant 14 dies i que només podran sortir-ne per adquirir béns de primera necessitat o per causes de força major.

A Mallorca ja arriben més vols d’Alemanya que de Barcelona

El dia que varen arribar més passatgers internacionals a l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, va ser el diumenge 24 de maig, en què 87 varen passar a quarantena, i el diumenge anterior, el 17 de maig, en què 62 viatgers varen passar també a quarantena. D'altra banda, els dies amb menys trànsit aeri internacional varen ser el divendres 22 de maig, amb 15 persones en quarantena, i el dijous 21 de maig, amb 23.

Així mateix, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil continuen amb els controls de seguretat en ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag. A Son Sant Joan aquest divendres es va registrar l'arribada de 710 passatgers, mentre que 760 varen anar-se'n de Mallorca en els 22 vols que varen operar. Del total d'operacions, 18 varen ser trajectes nacionals i 4, internacionals.

L'aeròdrom d'Eivissa, per part seva, va rebre 193 viatgers en cinc vols d'entrada i 302 abandonaren l'illa en altres cinc vols de sortida. L'aeroport de Menorca, finalment, va comptar 125 persones que hi varen arribar i 103 que en varen partir en sis vols programats.

Paral·lelament, els cossos policials varen fer 33 propostes de sanció per desobediència a les restriccions del Reial Decret 463/2020 de l'estat d'alarma, la majoria de les quals es varen registrar a Palma. Juntament amb això, els agents varen identificar unes 400 persones i 350 vehicles en diferents controls de carretera i altres punts de la via pública de les Illes.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF