Societat 24/09/2020

Asaja-Balears exigeix formar part de l'Observatori del Paisatge

L'associació ha enviat una carta a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, explicant el seu malestar per la composició d'aquest òrgan

Ara Balears
2 min
ASAJA-Balears no entén perquè els pagesos i ramaders queden fora d'aquest òrgan./ ARXIU

PalmaAsaja-Balears ha remès aquest dijous una carta a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, per exigir una rectificació en la composició de l'Observatori del Paisatge. L'associació demana que se l'inclogui com a organització més representativa dels sectors agraris, ja que, segons apunta en un comunicat, considera que a l'observatori "tots opinaran menys els que han conformat, cuidat i mantingut més del 80% del territori de l'illa: els pagesos i els ramaders".

L'Observatori del Paisatge es va constituir aquest dimecres. És un òrgan consultiu i de participació que té com a funció assessorar i impulsar la implantació de l'estratègia del paisatge de la institució insular. El Consell assenyalava aquest dimecres la importància d'aquest òrgan, que representa "una eina per salvaguardar els valors del paisatge i que esdevindrà un eix transversal en totes les seves polítiques".

L'òrgan el constitueixen representants dels tres municipis de Mallorca de la FELIB, arquitectes, geògrafs, enginyers i altres entitats relacionades amb el paisatge com el GOB, ARCA, Tramuntana XXI, portaveus de tots els departaments del Consell i delegats de partits polítics, entre d'altres. Asaja-Balears no entén per què els pagesos i ramaders queden fora d'aquest òrgan. "Ni tan sols veim en la composició representants de la Conselleria d'Agricultura del Govern", apunta el president d'Asaja, Joan Simonet.

"La nostra indignació està més que justificada" assenyalen. "No esperàvem això". "Sembla haver-se passat al lobby dels urbanites, aquells que ara vindran a sa Pobla i diran als pagesos com han de conrar les marjals, si poden fer hivernacles i quins cultius han de sembrar... sense haver-se embrutat mai les mans de terra", afegeixen fent referència a la presidenta del Consell.

"Una vegada més veim que els nostres representants polítics només utilitzen els pagesos per fer discursos i omplir-se la boca repetint que l'agricultura és estratègica i, a l'hora de la veritat, oblidar-se del sector primari. Encara hi és a temps: rectifiqui. Així podrem continuar creient que el Consell de Mallorca encara manté un mínim de credibilitat i de sensibilitat real envers el sector agrari", conclou Joan Simonet a la carta que l'associació ha remès a Catalina Cladera.

stats