Societat 17/06/2022

Arxiven la denúncia contra el Govern per no sancionar l’Ajuntament de Palma pels vessaments a la mar

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una depuradora.

PalmaLa justícia ha anunciat aquest divendres l'arxivament de la denúncia contra el Govern per prevaricació per no sancionar l’Ajuntament de Palma pels vessaments a la mar. Segons ha explicat MÉS per Mallorca, a través d'un comunicat, la sentència reconeix la feina feta des de la Conselleria de Medi Ambient i la inversió "altíssima" de 220 milions d’euros per mitigar els problemes sorgits amb la depuradora de Palma.

Segons s'explica en la resolució judicial, "es pot concloure que, efectivament, la Conselleria no va fer expedients de denúncia contra Emaya a través de la direcció general del territori o altres, però sí que es pot dir que no es va desentendre del problema, que la seva actitud ha estat no adoptar mesures punitives, sinó tenir com a intenció la col·laboració amb la institució encarregada de la depuració de les aigües residuals i de les aigües pluvials". Així mateix, s'exposa que la intenció del Govern és "millorar el servei perquè no existeixin deficiències o perills per a la salut pública i el medi ambient".

En el comunicat, MÉS ha recordat i destacat la feina feta des del 2015 a través de totes les administracions implicades i on governa i ha remarcat la importància de la recuperació del conveni per invertir en el cànon de sanejament a Palma, que ha suposat una inversió per valor de 91 milions d'euros en cinc anys. A més, també ha recordat que, gràcies a les negociacions dutes a terme amb l’Estat, la nova depuradora de Palma serà finançada en un 80% pel govern espanyol i el 20% a través del cànon de sanejament.

El coordinador del partit ecosobiranista, Lluís Apesteguia, ha destacat que "avui és un bon dia perquè des del poder judicial es ratifica que la línia de feina de les administracions és la correcta". "Queda demostrat que les polítiques actives i d’inversió aplicades són la solució a llarg termini a problemes històrics, sabem que no es poden solucionar amb mesures curtterministes com les multes, com ens volen fer creure", ha defensat Apesteguia. 

Apesteguia ha assegurat que aquesta sentència és el clar exemple que "MÉS sempre deixa empremta dels seus principis en les seves polítiques".

stats