Societat 20/09/2021

Arribada massiva de pasteres a les Illes: 21 embarcacions amb 322 persones a bord en tres dies

Aquest dilluns han localitzat quatre embarcacions més a l'Arxipèlag, amb 54 migrants

ARA Balears
2 min
Fugida, captura i futur                       dels mariners de pastera

PalmaUn total de 21 pasteres amb 322 persones a bord han arribat a les Balears durant el de setmana i aquest dilluns, segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Illes. Les quatre darreres embarcacions s'han interceptat aquest dilluns, entre la 1.20 i les 7.50 h. Dues d'aquestes pasteres s'han localitzat a Cabrera, amb 18 i 14 migrants, mentre que la tercera i quarta embarcació s'ha trobat a Formentera, amb un total de 22 persones a bord. Aparentment, totes les persones es troben en bon estat de salut.

Aquest diumenge, es va interceptar una pastera propera al port de Cabrera amb 14 homes, una altra a la platja d'Estufador de Formentera amb 11 homes i una més amb 14 homes al camí de la Cala de Formentera. D'aquests, set varen haver de ser rescatats pel GREIM perquè estaven a una zona d'accés difícil. A més, es varen rescatar en aigües de Cabrera 20 persones. Pel que fa a l'embarcació d'Eivissa, es va localitzar al sud-est del port de l'illa i Salvament Marítim va haver de rescatar 19 homes que hi anaven a bord.

També varen arribar a diferents punts de les Balears nou pasteres amb 134 (131 homes i tres dones) persones a bord. En concret, es varen rescatar cinc embarcacions amb 77 migrants a aigües de Cabrera, dues amb 25 migrants a Formentera i dues amb 32 a Cala Figuera.

Aquestes pasteres se sumen a les tres que varen arribar dissabte a l'Arxipèlag, concretament a Formentera amb un total de 56 persones. La primera embarcació va ser localitzada per un particular a les 7.50 h a la platja del Caló i va avisar les autoritats. A bord hi havia en total 13 persones, que ja han estat detingudes. Hores més tard, a les 19.20 h es va personar davant de les autoritats un home de nacionalitat algeriana i va assegurar que era el patró d'aquesta pastera i va ser detingut.

Els migrants que han arribat a Formentera ja han estat traslladats a Eivissa. Pel que fa als de Mallorca, els han duit a dependències de la Policia Nacional a diferents punts de l'illa. En 72 hores s'ha d'obrir un expedient i, un cop obert, són traslladats a Centres d'Internament d'Immigrants (CIE) de la Península o passen al circuit d'ajuda humanitària -a càrrec de la Creu Roja- mentre es tramita.

stats