Societat 17/12/2018

Arriba a Menorca la campanya 'Més peixos, menys plàstic'

La iniciativa té la intenció de reduir el plàstic i conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica que genera el que acaba a la mar

Iván Martín
1 min
El mercat del peix de Ciutadella ja s'ha adherit a la campanya que rep el suport de totes les institucions.

CiutadellaEl grup d’acció local de pesca de l’Associació Leader Menorca i la fundació Menorca Preservation Fund impulsen la campanya ‘Més peixos, menys plàstic’, una iniciativa que neix amb l’objectiu de promoure la reducció de l’ús de plàstics en els punts de venda de peix fresc, a més de conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica que generen els que acaben a la mar.

Els punts de venda de peix són el canal per fer arribar els missatges de la campanya i una part activa de les accions que s’han previst. En aquest sentit, s’han repartit entre els comerços de peix fresc un total de 30.000 bosses compostables i biodegradables, 50.000 papers alimentaris per embolicar el peix i 1.000 bosses de ràfia reutilitzables per regalar als clients i fomentar la reducció de les bosses de plàstic d’un sol ús. També s’han editat 150 cartells i 2.500 tríptics informatius. Finalment, s’han realitzat curts i imatges que contribuiran a difondre el missatge a través de les xarxes socials.

La campanya té un cost aproximat de 10.000 euros i és finançada íntegrament per la fundació Menorca Preservation Fund. Segons els informes de l’ONU, cada any s’utilitzen al món 500 bilions de bosses de plàstic, amb una vida útil de poc més de 15 minuts. Els plàstics poden provocar que els animals marins s’asfixiïn. A més, en la seva descomposició actuen com a imants de substàncies tòxiques i els poden acabar ingerint un gran nombre d’organismes marins.

stats