Arquitectura
Societat 29/06/2023

Els arquitectes mallorquins Pep Ripoll i Juan Miguel Tizón reben el premi d'arquitectura del CSCAE

El jurat els ha atorgat el guardó Sostenibilitat i Salut

ARA Balears
1 min
L'edifici guardonat

PalmaEl Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya ha premiat amb un dels premis d'arquitectura un edifici d'habitatges socials a Eivissa construït pels mallorquins Pep Ripoll i Juan Miguel Tizón, responsables de l'estudi Ripoll-Tizón, amb seu a Palma. L'obra ha estat guardonada pels "seus valors universals" i han rebut el premi Sostenibilitat i Salut.

En aquest sentit, el jurat ha valorat que el projecte manifesta "una extrema confiança" i que s'allunya a l'estil mainstream associat generalment als habitatges socials i aposta per la complexa simplicitat que proporciona la relació entre espais i qualitat senzills. Asseguren que aconsegueixen que les diferents zones de l'habitatge tinguin una "gran riquesa i versatilitat". A més, pel que fa a la decoració destaquen que es tracta d'uns productes i formats artesanals i que enalteixen els valors de la zona.

L'interior d'un dels habitatges de l'edifici
L'interior d'un dels habitatges de l'edifici

L'edifici guardonat es troba al límit d'una zona residencial i un indret inundable d'Eivissa. La construcció pretén allunyar-se de l'entorn que l'envolta i recuperar l'arquitectura tradicional de l'illa amb parets blanques i espais d'ombra. L'edifici està format per 19 habitatges i un dels elements clau és l'aposta per la sostenibilitat energètica, que potencia la il·luminació natural i utilitza energies renovables i tecnologies eficients.

stats