Odi
Societat 27/04/2023

Arnold Schwarzenegger parla del passat nazi de la seva família: "He vist com estava d'afectat el meu pare per aquelles atrocitats"

L'exgovernador de Califòrnia també ha explicat en una entrevista a la CNN què pensa de Donald Trump com a candidat republicà

2 min
L'actor Arnold Schwarzenegger

BarcelonaL'exgovernador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, ha recordat el passat nazi de la seva família perquè serveixi d'exemple en la lluita contra l'antisemitisme, un fenomen que sembla que està creixent als Estats Units. En una entrevista a la cadena CNN, el protagonista de Terminator ha mencionat el seu pare, Gustav Schwarzenegger, que va militar al partit nazi durant la Segona Guerra Mundial. “El meu pare, i molts milions d'homes més, van ser absorbits per un sistema d'odi a través de mentides i enganys. I ja hem vist on porta això”, ha dit l'actor, que és d'origen austríac.

“He vist de primera mà com estava d'afectat aquest home pel tipus d'atrocitats que van succeir", assenyala l'actor. "Això simplement no funciona. Vull dir, hem de portar-nos bé. L'amor és més poderós que l'odi”, reflexiona. Segons la CNN, els comentaris de Schwarzenegger es produeixen en un moment en què als EUA hi ha una forta onada d'antisemitisme i de crims d'odi. Un informe publicat per la Lliga Antidifamació el mes passat va trobar que els incidents antisemites als EUA estan al nivell més alt des que l'organització va començar a registrar-los el 1979. Les dades publicades per la policia federal (FBI) al març mostren que la quantitat de delictes d'odi denunciats també va augmentar el 2021.

El protagonista de Conan el bàrbar diu que no coneix la raó que hi ha darrere de l'augment de l'odi i la violència antisemita, però subratlla que "hem de trobar una manera d'atenuar-los". “Crec que està molt clar que com més progressistes som davant els problemes socials, més s'enfaden els adversaris ideològics i hi ha més odi en general”, insisteix el polític republicà. “Hi ha persones que es van revoltar a Washington el 6 de gener [del 2021, en l'intent de prendre el Capitoli dels EUA] i es van tornar completament bojos. I són tantes les persones que estan indignades. No només els blancs contra els negres, o la gent contra els jueus i tot això, sinó indignats en general”.

Contra Trump

Schwarzenegger també diu que no li preocupa que l'expresident Donald Trump aparegui com a favorit del Partit Republicà per guanyar les eleccions el 2024 perquè no aconseguirà un nou mandat. "Deixar que cavin aquest forat cada cop més profund farà que sigui més fàcil per als demòcrates guanyar", analitza Schwarzenegger. “És trist veure això: que no hagin pogut trobar un nou talent, amb una nova cara que sigui una persona raonable, llesta, intel·ligent, que pugui liderar aquest país des del punt de vista republicà”, conclou.

stats