Societat 30/12/2020

Armengol: "La resposta al virus no depèn d'idees polítiques"

La presidenta del Govern dialoga amb persones afectades per la pandèmia de covid-19 en el seu missatge de Cap d'Any

Maria Llull
2 min

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquest dimecres el tradicional discurs de Cap d'Any, durant el qual ha remarcat que "la resposta al virus no depèn d'idees polítiques ni de solucions màgiques", sinó de "la capacitat tècnica, la ciència i la responsabilitat". Amb les Balears en un moment crític de la pandèmia, ha reclamat unitat per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social que ha provocat el covid-19, i ha destacat que els moments actuals són "clau" per a l'evolució del coronavirus. "Allò que facem marcarà la salut i el benestar de tots durant el 2021", ha afirmat. A més, Armengol ha advertit que queden "mesos d'esforç i rigor sanitari" abans d'assolir una "seguretat sanitària que ens torni les nostres vides".

La intervenció d'Armengol ha estat diferent de la d'altres anys: la presidenta ha compartit una conversa per videotrucada amb sis persones afectades per la pandèmia, les quals han explicat les seves reflexions i experiències en diferents àmbits. Hi han participat Carolina Ramis (caixera de supermercat), Caterina Ferrer (infermera), Tomeu Servera (que va estar ingressat a l'UCI pel covid-19), Ana García (estudiant de Batxillerat), Maribel Portella (policia tutora a Maó) i Tomeu Servera (empresari que ha passat a fabricar mascaretes).

Durant la seva intervenció, la cap de l'Executiu ha insistit en la importància de complir les mesures per tal de frenar la pandèmia i ha subratllat la importància de renunciar a "reunions socials". Ara bé, Armengol també va volgut llançar un missatge d'esperança gràcies al començament de la vacunació i ha assenyalat que "aviat el virus serà un malson del passat".

Les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària han estat un altre dels eixos del discurs d'Armengol, que no ha fet cap referència a la celebració de la Diada de Mallorca d'aquest dijous. "Som conscient que molts ho estau passant molt malament i que heu vist els vostres ingressos, negocis o llocs de feina afectats", ha comentat. Per això, a més de destacar la importància de "mantenir els ERTO [expedients de regulació temporal de l'ocupació, que a hores d'ara estan garantits fins al 31 de gener]", la cap presidenta ha subratllat que cal "invertir per reactivar la nostra economia més que mai", per fer-la "més diversa, sostenible, eficaç i amb una ocupació de qualitat", i ha fet una crida per "comprar producte local en els comerços del poble o del barri".

Armengol ha tornat a destacar que les mesures del Govern s'han consensuat amb "empreses, sindicats, partits polítics i institucions, com els consells i els ajuntaments", i ha assegurat que "en aquestes illes sabem fer feina plegats". "Aquesta crisi ens ha ensenyat que som capaços d'aconseguir el que ens proposam", ha afegit.

stats