Societat 26/04/2021

Armengol preveu una millor temporada turística que el 2020 i reclama que arribin més vacunes

La presidenta del Govern assegura que no mantindrà el toc de queda "si no és necessari" a partir del 9 de maig

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, arribant al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que preveu que aquesta temporada turística serà millor que la de 2020, però ha insistit en la necessitat que arribin més dosis de la vacuna a les Illes i que s'estableixin estratègies comunes en matèria de mobilitat internacional. Així ho ha afirmat en declaracions a La Tarde de COPE, recollides per Europa Press.

Armengol ha destacat que no mantindrà el toc de queda "si no és necessari", encara que demana a l'Estat que les comunitats puguin "tenir tots els instruments" al seu abast. "El toc de queda és un instrument complicat jurídicament, però entenem que seria important poder mantenir-lo per part de les comunitats autònomes", ha apuntat. A més, ha dit que la seva intenció és mantenir els controls sanitaris a ports i aeroports, ja que fan que la Comunitat sigui "referent en turisme segur".

La presidenta també ha assenyalat que a les Balears s'estan administrant les vacunes "a un ritme molt alt", per la qual cosa ha dit que són necessàries més dosis, ja que la immunització de la població permetrà continuar treballant en la reactivació econòmica. "Si un està vacunat, lògicament hauria de tenir una mobilitat molt fàcil a tot el món", ha afegit.

A més, la cap de l'Executiu ha ressaltat la importància que hi hagi acords de mobilitat internacional i una estratègia comuna a escala europea. "Nosaltres vivim d'això i és fonamental que la gent pugui venir amb seguretat", ha subratllat.

stats