Societat 26/04/2021

El Govern estudia com mantenir el toc de queda tot i relaxar les mesures restrictives

Els serveis jurídics de l'Executiu autonòmic estudien a hores d'ara el nou marc legar per donar forma a les mesures restrictives

2 min
La plaça de Cort de Palma, buida després del toc de queda

PalmaEl portaveu del Govern balear i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha explicat aquest matí en roda de premsa que l'Executiu autonòmic encara preveu mantenir el toc de queda després que finalitzi l'estat d'alarma el 9 de maig. "Es parla amb els serveis jurídics", ha informat el conseller, el qual ha defensat que cal "tenir les mesures de control, que funcionen".

"Tenim una sèrie de mesures restrictives que hem de tenir i ara cercam un marc jurídic per donar-los forma. Controlam i demostram que es pot controlar amb mesures com les que hem adoptat, amb un marc reglat i coherent per mantenir la seguretat dels ciutadans", ha manifestat Negueruela. Al mateix temps, però, el Govern ja ha començat a relaxar algunes de les restriccions, com ara ampliar els horaris de la restauració o allargar el toc de queda fins a les 23 h.

Segons el portaveu autonòmic, "encara queden dies per fer una anàlisi jurídica de com han de ser aquestes mesures", però té clar que s'han de "mantenir les principals mesures i després mantenir aquesta precaució". En aquest sentit, ha advertit que "malgrat que no tinguem un estat d'alarma, hem de mantenir la preferència pels espais oberts i les mascaretes".

PCR i Eivissa

Quan li han demanat en roda de premsa per les mesures restrictives que encara es mantenen a Eivissa, Negueruela ha indicat que "és cert que l'illa té una bona evolució, però partia d'una situació molt pitjor", en comparació amb Menorca. "Són casos diferents, hi ha illes en què s'han mantingut molt més temps [les restriccions]. Nosaltres farem el que ens diguin els experts", ha afegit el conseller.

Per altra banda, quant a la revisió de les mesures, ha aclarit que "es farà quan estan marcades, és a dir, la propera setmana". "Intentarem mantenir converses amb el sector a l'illa d'Eivissa per explicar les decisions que adoptam", ha dit el portaveu, que ha argumentat que "hem de mantenir una situació sanitària positiva i una situació econòmica que ens permeti obrir".

En aquest sentit, Negueruela ha avançat que la intenció del Govern "és mantenir els controls a ports i aeroports", quan li han demanat per les PCR que negatives que s'exigeixen a hores d'ara. "És molt important pel nostre control. Haurem de veure com s'han de mantenir, però per nosaltres són un instrument clar", ha assenyalat.

stats