Igualtat
Societat 10/03/2023

Balears Sense Fronteres, Ann Perelló i Francesca Pons, reconegudes per la seva tasca en la lluita per la igualtat de les dones

Més de 300 persones assistiren a l'acte, celebrat al teatre Principal d'Inca

ARA Balears
2 min
Premiades en la Nit de les Dones

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lliurat aquest dijous, al teatre Principal d'Inca, els premis que atorga l'Institut Balear de la Dona (IBDona) com a reconeixement a vuit dones i entitats que han destacat per la seva tasca en favor de la igualtat. Segons ha informat en nota de premsa Presidència, enguany els reconeixements s'han lliurat a la Fundació Amics del Patrimoni, a Stella Mally i Mònica Grau, a l'Associació Homes per la Igualtat, a Francesca Pons, a l'Ibsteam, a Hazel Morgan, a l'equip de futbol femení Balears Sense Fronteres i a Ann Perelló.

"Si miram enrere, veim que hem avançat en moltes coses i que queda camí per recórrer, però que si ho feim juntes ho podem aconseguir, perquè és amb la lluita compartida com aconseguim més igualtat entre tots", ha dit la líder de l'Executiu autonòmic. En aquest sentit, ha agraït als premiats la seva tasca en la construcció d'unes Illes "més justes i igualitàries", i ha recordat que les Balears varen ser la primera comunitat "a tenir llistes cremallera al Parlament, a aprovar una Llei d'igualtat pionera, un pla de conciliació i corresponsabilitat també pioner, i que està lluitant, des de l'Administració, contra la bretxa salarial".

Per part seva, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha defensat que "la igualtat és un compromís de totes i, per això, aquest Govern fa polítiques transversals en les quals la conciliació, la corresponsabilitat i la lluita contra les violències de gènere són l'objectiu". Sobre els guardonats, ha ressaltat que "totes les premiades són dones o col·lectius que mitjançant la seva tasca fan estar a l'avantguarda i serveixen de mirall per aconseguir tot el que encara queda per fer". El lliurament de guardons, en la qual també ha participat la directora de l'IBDona, Maria Duran –i al qual han assistit el batle d'Inca, Virgili Moreno, i la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha–, s'ha concebut enguany com una nit per reconèixer i reivindicar el paper de les dones i, alhora, com una nit de celebració.

Durant l'esdeveniment, s'ha projectat el vídeo de la campanya del 8-M, 'Que no sigui l'excepció, sinó la norma', en el qual es reivindica "un dia a dia en llibertat, sense masclismes ni micromasclismes, on les dones són allò que volen ser, sense prejudicis ni barreres, de manera que aquesta sigui la norma i no l'excepció en la societat". En la Nit de les Dones, nom que s'ha donat a la jornada i que ha reunit prop de 300 persones, s'ha pogut gaudir de les gloses de Cati Eva Canyelles i Alícia Olivares, i de les actuacions musicals de la valldemossina Júlia Colom i d'Elena Gadel i Marta Robles.

stats