Societat 16/10/2021

Armengol: "El govern espanyol no només ha d'atendre l'Espanya buida, sinó també la que s'omple"

La presidenta de l'Executiu balear ha assistit al 40è congrès del PSOE

ARA Balears
2 min
Francina Armengol amb la resta de l'equip del PSIB que ha acudit al 40è congrés del PSOE.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha acudit aquest dissabte al 40è congrés del PSOE. En la jornada, han fitxat “una sèrie d'esmenes”, entre les quals ha destacat la necessitat d'atendre la saturació demogràfica de les Balears. “El govern espanyol ha d'atendre no només l'Espanya buida, sinó també la que s'omple”, ha defensat la cap de l'Executiu illenc.

En aquesta línia, ha recordat que les Balears “tenen cada vegada més població resident i més població flotant” i ha qualificat la situació de “molt preocupant”. L'objectiu d'Armengol és que el partit, a escala estatal, inclogui la realitat de territoris limitats com les Illes en el “repte demogràfic”. “Som un territori més fràgil”, ha emfatitzat. 

Armengol també ha participat en una taula rodona sobre habitatge i joves amb la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Ranquel Sánchez, i ha aprofitat per assegurar que a les Balears s'aplicarà "la llei d'habitatge en tota la seva expansió per posar l'accés a l'habitatge com un nou pilar de l'estat de benestar".

A més, ha aprofitat per explicar les mesures duites a terme a les Balears des de 2015. En concret, ha destacat les que s'han fet des de l’aprovació de la llei autonòmica d’habitatge, que va servir de “gran mesura vertebradora i que va obrir el maig de 2018 la via que ara explora l’Estat perquè grans tenidors i fons voltor treguin al mercat els pisos buits o els hagin de posar en lloguer social”.

Així mateix, la presidenta balear ha ressaltat que, entre altres mesures, gràcies a la llei autonòmica, tots els nous pisos protegits a partir de l’aprovació no passen al mercat lliure, evitant el possible ús especulatiu. Pel que fa a l’ampliació del parc públic d’habitatge, la secretària general ha destacat que abans que acabi la legislatura, s’haurà incrementat amb més de mil pisos nous. A més, Armengol ha recordat que les ajudes al lloguer s’han multiplicat per sis des que governen els socialistes, després de passar d’1,5 milions d’euros i 785 beneficiaris el 2015 a 9 milions i més de 5.000 beneficiaris el 2021.

Respecte de la jornada dels socialistes, la presidenta ha assenyalat que es tracta d'un congrés "d'unitat" que servirà per "repensar la socialdemocràcia espanyola, amb aquells punts per afrontar millor el segle XXI, que ha de ser feminista, ecologista de reforma i compliment dels drets de la ciutadania".

L'abraçada de González i Sánchez

L'abraçada de l'expresident del govern espanyol Felipe González amb el secretari general actual, Pedro Sánchez, ha estat la fotografia de la jornada. I la imatge que volia el president espanyol, flanquejat a banda i banda a primera fila pels anteriors secretaris generals, també Joaquín Almunia. Allunyat de la direcció socialista els darrers anys per diverses discrepàncies, aquest dissabte González ha contribuït a la imatge d'unitat que el PSOE vol exhibir en aquest conclave.

stats