Societat 04/03/2022

Armengol: “La base permanent del 061 a Formentera tindrà el personal necessari per atendre totes les urgències”

La nova estructura té un pressupost previst de 2.770.290 euros

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern i la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest divendres que es construirà una nova base estable del SAMU061 a Formentera, ja que el Consell de Govern del proper dilluns aprovarà l’autorització al Servei de Salut que permetrà iniciar els tràmits per a la licitació. “Des de fa set anys, les institucions treballam conjuntament per millorar els serveis per a la ciutadania de Formentera i d’una manera molt especial tot allò relacionat amb la salut”, ha dit la presidenta.

Armengol ha recordat que l’acostament de serveis ha evitat una gran quantitat de desplaçaments tant a Can Misses com a Son Espases. També ha destacat que la nova base estable del 061 “és una necessitat i ha estat un compromís del Govern”, per afegir que la nova instal·lació “tindrà el personal necessari per atendre totes les urgències”. La nova base del 061 té un pressupost previst de 2.770.290 euros i ocuparà 890 metres quadrats dividits en dues plantes connectades internament.

També disposarà d'un aparcament per a ambulàncies amb capacitat per a quatre vehicles i tindrà cinc professionals en trànsit. Cal recordar que aquesta estructura ja va ser declarada d’interès autonòmic a final del passat mes de gener, una passa que n’ha agilitzat la tramitació. Així mateix, Armengol ha fet un repàs de les actuacions que s'han fet a l'illa els darrers anys, com la construcció de la nova escola i escoleta de Sant Ferran, l’aposta per la Formació Professional i la construcció de la nova residència.

A més, ha recordat projectes de futur, com l’elaboració del decret de transport marítim. “Tenim molt en compte les reivindicacions de la presidenta de Formentera i ja tenim pràcticament tancat un primer esborrany del decret, en el qual intentarem encabir les propostes del Consell”, ha dit. A més, ha agraït a tot l’equip de govern i a la ciutadania de l’illa la seva feina i compromís durant els dos anys de pandèmia. “Han estat dos anys complicats i ens estam recuperant, amb una previsió de temporada turística que esperam que sigui molt bona i les millors xifres d’ocupació en un mes de febrer dels darrers 14 anys.

stats