Societat 30/06/2022

Armengol assegura que el model de Menorca és l'enveja de la Mediterrània

L'equilibri és a judici de la presidenta el fet diferencial que l'ha convertit en una perla i un referent en sostenibilitat ambiental

Iván Martín
2 min
Francina Armengol a l'Ateneu de Maó.

MAÓLa presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha reivindicat a Menorca el model territorial de l'illa i ha assegurat que és l'enveja de tota la Mediterrània. Armengol participà anit a la xerrada-col·loqui organitzada per l'Ateneu de Maó amb el títol "Menorca. Diàleg per avançar-nos al futur".

En la seva intervenció, la presidenta ha assenyalat que l'illa ha tingut des de fa anys molt clar que no volia "un creixement exagerat, sinó adequat i compatible amb la realitat del territori". A més, Armengol ha celebrat que l'illa hagi apostat per un model equilibrat: "en els equilibris hi ha les millors respostes".

Precisament, l'equilibri és a judici de la presidenta autonòmica el fet diferencial de Menorca i que l'ha convertit en "una perla en la Mediterrània" i un referent en sostenibilitat ambiental, i que el Govern treballa per a garantir-la, així com impulsar la sostenibilitat social i econòmica. Per aquest motiu, Armengol ha afirmat que l'illa serà la primera a les Balears a recuperar el PIB anterior a la pandèmia, segons les previsions de la institució.

En referència a la sostenibilitat social, la presidenta ha recordat la recuperació de drets: "vivim en una societat que, durant la pandèmia, ha demostrat que és capaç de cuidar-nos els uns als altres, i això s'ha de mantenir sempre. La recuperació de drets com la targeta sanitària a la població immigrant o la suspensió del copagament farmacèutic i la creació de la renda social garantida són molt rellevants".

Finalment, Armengol ha reivindicat el diàleg com a eina de treball dels governs progressistes. A més, ha apel·lat a la necessitat de continuar legislant per avançar al futur i ha posat com a exemple les lleis de canvi climàtic, de residus o la llei del turisme, unes normatives que segons la presidenta "fixen límits a un creixement que no pot ser infinit, adoptant mesures reals i valents contra el canvi climàtic i atorguen nous drets als treballadors del sector turístic".

stats