Habitatge
Societat 14/03/2023

Armengol apunta que el camí per construir més habitatge passa per "no destruir més territori"

La presidenta ho ha dit aquest dimarts durant l'acte 'Garantia de cohesió; habitatge per a tots, el gran repte'

ARA Balears
2 min
Conferència del PSIB

PalmaLa Secretària General del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assenyalat aquest dimarts durant l'acte 'Garantia de cohesió; habitatge per a tots, el gran repte', en el marc de la Conferència Política del PSIB-PSOE, que el camí per a garantir-lo no pot implicar "destruir més territori". Segons ha manifestat aquest dimarts la formació en un comunicat, Armengol s'ha compromès a continuar impulsant la política d'habitatge des de les institucions i ha destacat que "només amb el Partit Socialista es pot garantir un habitatge digne a tothom que el necessiti en aquesta terra".

"Estem parlant de no destruir més territori i d'aprofitar el que ja està fet, com a hotels obsolets o locals, amb canvis d'usos, per la qual cosa la col·laboració públic-privada serà un eix clau de la pròxima legislatura per a aprofitar el sòl per a la construcció d'habitatge no especulatiu", ha explicat. A més, ha destacat que la seva formació es compromet a mantenir les ajudes al lloguer, l'aval hipotecari i les solucions d'habitatge intergeneracional com a prioritat, així com a incrementar el parc d'habitatge públic "perquè l'habitatge sigui per als ciutadans a preu assequible i no per a especular".

"Hem de tenir una mica clar, només es fa habitatge públic a Balears quan governa el Partit Socialista", ha indicat Armengol, qui, a més, ha recordat que des de 2015 s'ha ampliat un 73 per cent l'habitatge públic, s'ha aprovat la primera Llei d'habitatge de Balears, s'han multiplicat per nou les ajudes al lloguer i s'han garantit la construcció de 14.000 habitatges privats a preu taxat, amb 500 ja en marxa.

Diàleg sobre el present i futur de les polítiques d'habitatge

L'acte ha començat amb un diàleg sobre el present i el futur de les polítiques d'habitatge a Balears a càrrec de la coordinadora d'habitatge de la Conferència Política del PSIB, secretària de Política Autonòmica i consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica de la Generalitat Valenciana, Laura Soto. Per part seva, Garrit ha incidit en què s'han de fer polítiques d'habitatge en totes les administracions públiques i a tots els nivells, per a així afrontar i solucionar aquest "repte global".

Finalment, Soto ha ressaltat la importància de la regulació dels preus de l'habitatge des de la llei estatal "perquè d'aquesta manera es podrà incidir en el mercat i veure com empoderar a cada comunitat autònoma, perquè cadascuna d'elles té la seva idiosincràsia i això ha de tenir-se en compte".

stats