Palma
Societat 07/12/2022

ARCA reclama que el tramvia de Palma no tingui catenària en la major part del recorregut

Assenyala que el recorregut de la infraestructura travessa espais amb elements de valor patrimonial i paisatgístic

ARA Balears
2 min
Tramvia sense catenària a Saragossa

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha reclamat que el tramvia de Palma no tingui catenària en la major part del recorregut. En un comunicat, ha assenyalat que el recorregut presentat per l'Administració per a la construcció de la infraestructura travessa diferents espais amb elements de valor patrimonial i paisatgístic.

En aquest sentit, indiquen que en la informació presentada sobre el tramvia s'observa la presència de catenària en tot el traçat. "Ens referim al cablatge superior al qual s'enganxa el tramvia per carregar energia i la línia de pals necessària per suportar-la", explica l'associació. Així, asseguren que avui dia és possible eliminar la catenària i utilitzar altres solucions amb menor impacte paisatgístic.

En referència a això, han posat exemples de diferents sistemes tecnològics sense catenària parcial o total que es troben en funcionament a diverses ciutats. És el cas de Saragossa, Sevilla, Burdeus, Rio de Janeiro, Istanbul, Sidney, o del nou tramvia de Barcelona que unirà Glòries i Verdaguer, que tampoc té catenària.

D'altra banda, l'entitat ha expressat la seva preocupació pel traçat del Molinar, que obliga a construir una carretera alternativa, o a Can Pastilla, ja que pot afectar el poc que queda de paisatge rural en aquests espais, així com els elements etnològics especials que contenen.

L'associació també considera que el tram de les Avingudes necessita "un respecte a l'arbrada existent" i que la integració del tramvia ha de prioritzar el màxim espai i seguretat per als vianants.

A més, en el comunicat ha expressat la seva preocupació per la solvència econòmica per afrontar el projecte i ha afirmat que estudia aquestes i altres qüestions i que les plantejarà en les al·legacions que presentarà aquest mes.

stats