Societat 08/07/2019

Els escriptors Àlex Volney i Eusèbia Rayó donen suport a la campanya 'No Pintades Vandàliques'

Fins ara s'han sumat a la reivindicació d'ARCA Anna Moilanen, Defensora de la Ciutadania; Bartomeu Bestard, cronista de la ciutat, i Joan Carles Bestard, actor

Ara Balears
2 min
Eusèbia Rayó dona suport a la campanya "No Pintades Vandàliques".

PalmaARCA rep dos nous suports a la seva campanya 'No Pintades Vandàliques'. En aquest cas, són dues persones significatives dins el món de les lletres: Eusèbia Rayó i Àlex Volney.

Fins ara hem fet públics els suports d'Anna Moilanen, Defensora de la Ciutadania; el de Bartomeu Bestard, cronista de la ciutat, i el de Joan Carles Bestard, actor, i el del seu personatge Madò Pereta.

Rayó diu que sent disgust, ràbia i impotència davant la proliferació de pintades que destrueixen el nostre paisatge.

"La societat no pot permetre el vandalisme. És una manca de respecte envers el patrimoni i envers les persones", diu Rayó. "És necessari més vigilància policial, més col·laboració ciutadana per denunciar els fets, neteja immediata de les pintades i obligar els culpables a restituir les coses a l'estat original...".

Àlex Volney i Eusèbia Rayó donen suport a la campanya "No Pintades Vandàliques", davant l'edifici Can Ribas de Pina

Àlex Volney lamenta especialment el menyspreu que les persones que fan les pintades tenen cap allò que hem heretat tots, ells també. "No són conscients que som aquí de passada i que com a mínim ho hem de conservar com és".

Volney manifesta preocupació perquè "sembla que la barbàrie és la que regna avui". Per combatre el fenomen proposa “contundència, tocar-los la butxaca i aviat; contundència o, si no, desapareixerà del patrimoni dels nostres avantpassats". Adverteix que després de la destrucció ve la suplantació d'identitat.

Els dos edificis que es mostren darrere els nostres escriptors són edificis històrics i de pedra de marès. La seva rehabilitació és molt més costosa i difícil. Per això la indignació encara és major quan es fa una pintada vandàlica sobre pedra viva o marès.

En qualsevol cas, l'Administració ha d'actuar de manera immediata per esborrar-les en les condicions tècniques correctes, ja que es tracta d'edificis catalogats. No esborrar-les suposa una atracció per a noves pintades i el cas de l'hostal Términus n'és un exemple claríssim.

Cada setmana un home i una dona, més coneguts o menys, donaran la cara contra les pintades, aportant el seu suport a la campanya d'ARCA: 'No Pintades Vandàliques'.

stats