Societat 17/03/2018

Aptur organitza unes jornades per ajudar a legalitzar el lloguer vacacional

L'entitat recomana als seus associats la retirada de l'oferta que incompleix la legalitat per evitar importants sancions

Ara Balears
2 min
Amb l'Espai de Formació per a Habitatges Turístics Aptur vol contribuïr a professionalitzar l'activitat.

PalmaL'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de Balears, Aptur, ha animat als propietaris al fet que lloguin els habitatges complint la legalitat vigent i ha organitzat diverses jornades de formació per explicar els tràmits, la primera de les quals serà a Palma el dia 24.

L'entitat ha fet una crida mitjançant un comunicat a tots els propietaris perquè desenvolupin l'activitat de lloguer vacacional dins del marc normatiu sorgit arran de la nova Llei de Turisme i la futura zonificació, encara que ha reiterat que no està d'acord "amb molts aspectes de la nova normativa".

Aptur ha recomanat als seus associats la retirada de l'oferta que deixava de complir amb la legalitat, per evitar les importants sancions que s'imposaven.

El president de Aptur-Balears, Joan Miralles, ha assenyalat que per ajudar als propietaris a complir amb la legalitat vigent quant a altes i impostos, l'entitat ha organitzat l'Espai de Formació per a Habitatges Turístics.

"Molts propietaris tenen dubtes sobre com dur a terme processos com les altes d'habitatges o el pagament de l'impost de turisme, que nosaltres sempre hem defensat", ha afegit Miralles.

L'Espai de Formació per a Habitatges Turístics cobrirà aquesta necessitat i contribuirà a professionalitzar l'activitat. "Volem anar cap a la professionalització del sector, a fi d'oferir major qualitat als viatgers, més seguretat als propietaris i un major benefici en les Illes Balears", ha explicat.

L'Espai de Formació per a Habitatges Turístics serà un esdeveniment periòdic, el primer dels quals se celebrarà el 24 de març, a les 9.30 hores, al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma.

Aquesta primera jornada proporcionarà formació sobre com donar d'alta un habitatge vacacional, a càrrec de l'advocat del despatx ILLESLEX Javier Blas; sobre fiscalitat, a càrrec de Francisco Ramis, de Ramis Consulting; i sobre funcionament, alta i declaració de l'impost de turisme sostenible, a càrrec de María Antonia Truyols Martí, directora de l'Agència Tributària de les Illes Balears.

La segona jornada formativa, que tindrà lloc a finals d'abril, avançarà en la professionalització amb ponències sobre fotografia d'habitatges turístics i preus.

A la finals de setembre se celebrarà la tercera trobada, que se centrarà en l'anàlisi dels resultats de la temporada d'estiu i en les noves tendències del sector, a càrrec de Fernando Gallardo, periodista, escriptor i analista de noves tendències i nous conceptes en turisme.

stats