Societat 29/03/2018

Aptur demana la rectificació dels errors de la Llei de turisme

Entre altres coses, es demana suprimir la caducitat de les llicències per a habitatges plurifamiliars cada cinc anys i que les places dels immobles que només es puguin llogar dos mesos no comptin

Ara Balears
1 min
Aptur demana la rectificació dels erros de la Llei de Turisme

PalmaL'Associació de Lloguer Turístic de Balears, Aptur, critica la "inacció" de la Conselleria de Turisme davant la rectificació dels errors que, segons que informen, conté la modificació de la Llei de turisme que regula el lloguer vacacional.

Aquesta setmana, alguns representants d'Aptur s'han reunit amb el director general de Turisme, Antoni Sansó, i segons que indiquen, "han constatat l'immobilisme i el retard acumulat en la redacció del reglament que ha de desplegar la llei".

"En el moment de donar solucions, les institucions del mateix pacte es passen la pilota entre elles, i finalment no resolen res", es queixa la patronal, que considera que el Departament de Turisme està més pendent "de qüestions preelectorals que de respondre als ciutadans".

Aptur demana determinar la llei perquè les places de lloguer vacacional que es donin de baixa puguin tornar a la borsa per ser utilitzades; que no sigui necessari canviar els estatuts de les comunitats de propietaris si algun habitatge es vol llogar a turistes, i que se suprimeixi la caducitat cada cinc anys de les llicències per a habitatges plurifamiliars. A més, també demanen que no comptin com a places les dels immobles que només es puguin llogar dos mesos.

stats