Tecnologia
Societat 14/09/2021

Apple presenta l'iPhone 13, el telèfon per treure el màxim profit del 5G

La companyia també ha compartit les noves versions d'iPad i Apple Watch

2 min
Un dels nous iPads d'Apple

Apple ha presentat avui a Califòrnia la seva nova generació de telèfons mòbils, l'iPhone 13, que tindrà un nou xip anomenat A15 Bionic que permetrà funcions com la detecció automàtica de quan la càmera del telèfon apunta cap al text. Un dels objectius del nou telèfon és captar els consumidors que volen treure el màxim profit de la connexió 5G.

El nou dispositiu, disponible en cinc colors, compta amb una càmara frontal redissenyada per abastar més espai i tindrà un preu inicial de 799 dòlars. Les millores de l'iPhone se centren en les funcions relacionades amb la imatge, tant en fotografia com en vídeo. Pel que fa a l'enregistrament de vídeo, l'iPhone13 anirà equipat amb un mode cinemàtic que permet gravar imatges amb un estil cinematogràfic que canvia automàticament el subjecte enfocat.

Una altra de les novetats que ha presentat és l'Apple Watch Series 7, que tenen un 20% més de pantalla que la sèrie anterior, la 6, i per tant poden mostrar un 50% més de text. La nova versió del rellotge intel·ligent d'Apple sortirà al mercat a finals de la tardor a un preu inicial de 399 dòlars. Apple també ha redissenyat la interfície d'usuari del nou rellotge amb uns botons més grossos, el marc és d'únicament 1,7 mil·límetres, es carrega un 30% més de pressa que la sèrie 6 i la bateria té una autonomia de 18 hores.

Apple també ha presentat la nova versió de l'iPad, un dels dispositius de la marca que té més bona acollida. El nou iPad A13, amb un preu inicial de 329 dòlars, millora la càmera frontal, un element indispensable per a les videconferències que han sigut essencials per comunicar-se amb familiars i amics durant la pandèmia i que també pot jugar un paper important en el teletreball. L'iPad 13 va equipat amb el sistema operatiu iPadOs 15. Segons la companyia, l'iPad ha experimentat un creixement de vendes del 40% aquest últim any. Pel que fa a l'iPad mini, Apple n'ha presentat un model completament redissenyat, més prim i lleuger, i amb més varietat de colors per un preu inicial de 499 dòlars. A més, també amplia la pantalla fins a 21 centímetres i té connexió 5G. Els dos nous iPad estaran disponibles a partir de la setmana vinent.

A la presentació dels seus nous productes, Apple també ha tret pit dels bons resultats obtinguts per les ficcions que integren el seu servei de streaming, amb una menció especial per a Ted Lasso, que ha aconseguit un rècord de nominacions als Emmy (20) per a una comèdia en la seva primera temporada.

stats