Societat 16/10/2019

Creen una app per localitzar els forns de pa tradicionals més propers

'Pa d'Aquí. Forn i Tradició' és una eina per promocionar els establiments tradicionals i reivindicar l'ofici de la forneria

Ara Balears
1 min
El pa de xeixa, injustament arraconat

PalmaL'Institut d'Innovació (IDI) ha presentat aquest dimecres al quiosc de PalmaActiva la nova app, 'Pa d'Aquí. Forn i Tradició', la qual permetrà localitzar els forns de pa més propers i conèixer les especialitats de cada forn. Amb aquesta eina, es pretén promocionar els establiments que elaboren pa de manera tradicional i reivindicar l'ofici de la forneria.

L'IDI, amb l'Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, ha creat el distintiu de qualitat "Pa d'Aquí. Forn i Tradició" per fomentar el consum de pa tradicional i saludable enfront de l'industrial. Ara, amb la nova aplicació, serà possible localitzar tots els establiments que tinguin aquesta denominació. Amb motiu del Dia mundial del pa, ambdues entitats han presentat l'aplicació i han oferit un tast de pa gratuït, acompanyat de sobrassada, oli, formatge i paté, al quiosc de PalmaActiva de la plaça de l'Olivar de Palma.

El distintiu "Pa d'Aquí" es pot trobar als forns i a les pastisseries de les Illes Balears amb obrador amb un mínim del 70% de productes d'elaboració pròpia i que elaborin almenys dues varietats considerades típiques de les Illes Balears. Actualment, a les Illes existeixen 304 punts de venda adherits a "Pa d'Aquí", 239 dels quals es troben a Mallorca.

Els pans considerats tradicionals de les Illes són el pa pagès (blanc o moreno), el pa de xeixa, el llonguet, el panet d'oli, les galletes fortes, la galleta d'oli, el cóc, la magraneta i la viena.

stats