Societat 05/02/2019

Una aplicació per a creueristes et servirà per esquivar els turistes a Palma

L'eina que va presentar ahir l'Autoritat Portuària inclou un mapa de les zones més congestionades

Ara Balears
1 min
Mapa de les zones més freqüentades per turistes a Welcome Palma

PalmaL'aplicació per a mòbils Welcome Palma, que ha fet l'Autoritat Portuària amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i la Fundació Turisme Palma 365 i que es va presentar ahir dilluns, podrà tenir un ús que no estava previst. Tot i que s'ha pensat per ajudar els turistes que arriben amb creuers a Palma, també podrà servir als ciutadans que vulguin esquivar les aglomeracions de visitants a saber per on no han de passar.

L'aplicació, a partir dels mòbils que duen el Wi-Fi obert, calcula quanta gent hi ha en una zona concreta i genera un mapa de calor que indica en colors del verd (menys) al vermell (més) la densitat de persones a cada zona de Ciutat. L'aplicació s'havia de posar en marxa avui en proves, però aquest diari no l'ha localitzada als mercats per a iPhone ni telèfons amb Android. Tot i això, el mateix mapa i altres serveis es poden consultar a la web WelcomePalma.com, que sí que està activa.

Amb l'aplicació es pretén distribuir millor els visitants entre diverses zones turístiques, o sigui, que els visitants sàpiguen quines atraccions estan més atapeïdes i en puguin triar d'altres per no saturar-les. Els creadors admeten que durant els dies de major arribada de creuers algunes zones de Ciutat es congestionen, i això pot molestar tant els turistes com els residents. Però, a més de mostrar als turistes quines zones haurien d'evitar, també ho pot mostrar a qualsevol que consulti l'aplicació –si es fa accessible a tothom– o la pàgina web.

stats