Societat 08/05/2019

L'APIMA del Mercadal se sent enganada i lamenta el retard de les obres de la nova escola

El Consistori haurà de requalificar els terrenys d'accés al nou equipament, que actualment són de sòl rústic

Ivan Martín
2 min
L'APIMA ha reivindicat des de fa mesos l'agilització dels tràmits burocràtics i aquests s'han complicat.

Es MercadalIndignació i resignació a l'APIMA del Mercadal després que l'expedient per a la construcció de la nova escola pública no superàs la Comissió Tècnica d'Urbanisme del Consell de Menorca i fos retornat a l'Ajuntament, que haurà de resoldre mitjançant una modificació de les Normes Subsidiàries la requalificació dels terrenys d'accés i altres zones on s'ubicarà l'escola, actualment sobre sòl rústic. Cal recordar que la Conselleria balear d'Educació anuncià la redacció del projecte l'any 2017 amb l'objectiu d'iniciar les obres el 2018. La tramitació que haurà d'afrontar el Consistori endarrerirà, gairebé amb tota probabilitat, el començament dels treballs fins al 2020.

El màxim responsable de l'APIMA, Joan Vicent Gomila, s'ha queixat al batle del Mercadal, el socialista Francesc Ametller, que "ens estan donant terminis i mai no es compleixen, fa quatre anys que diuen que està fet i que començaran les obres, però mai no arriba el moment". Gomila també explica el malestar existent entre els pares i mares vinculats al col·legi Mare de Déu del Toro: "Hi ha una part dels pares que no volem dur els nostres fills a l'escola. No sabem si aguantarà la vella, i tampoc no sabem si la nova la podrem gaudir d'aquí a quatre anys". L'APIMA recorda que les dependències actuals "són precàries i obsoletes, i la nova escola és una prioritat per al municipi".

La incertesa que envolta el futur educatiu al Mercadal s'ha agreujat amb la marxa enrere de l'expedient. Joan Vicent Gomila lamenta que l'APIMA no tingui informació: "No sabem si els permisos estan en regla, l'Ajuntament ens va imposar la ubicació del nou centre i no hem volgut entrar a valorar-ho per no enredar més la tramitació, no sabem si el Consistori ha adquirit els terrenys que afirma que ha comprat, així com si algun tècnic de la Conselleria no ha volgut signar perquè en un principi era zona inundable".

stats