Societat 20/04/2021

Apareixen pintades a Ciutadella reivindicant la participació de la dona a Sant Joan

La regidora d'Igualtat diu que el servei d'Igualtat estudiarà el significat de les pintades

Iván Martín
2 min
Imatge d'una de les pintades que han aparegut a Ciutadella.

CiutadellaSorpresa a Ciutadella per l'aparició d'unes pintades a diferents ubicacions que reivindiquen el paper de la dona a les festes de Sant Joan. En concret, en alguna s'hi pot llegir "les dones volen participar en l'hora de colcar", "la por del patriarcat no les deixa participar" o "exigim igualtat tot l'any, també els dies de Sant Joan". Totes les pintades van acompanyades d'un símbol feminista, però amb la creu de Sant Joan a l'interior.

Una de les pintades a Ciutadella

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Ciutadella, Carla Gener, s'ha mostrat "sorpresa" per unes pintades que haurien de fer reflexionar la societat. "El missatge és clar i estic d'acord que moltes vegades les coses no canvien per la por, i les festes de Sant Joan pot ser una d'aquestes", apunta, i creu que el seu departament té l'obligació d'escoltar "el significat de les pintades". Gener diu que continuen fent feina per obrir aquest tema relacionat amb la participació de les dones en les festes: "L'any passat en vam fer un primer debat aprofitant que feia cinquanta anys que hi havia colcat la primera dona a Ferreries".

Una pintada a Ciutadella reivindicant el paper de la dona a les festes de Sant Joan

D'altra banda, Gener aposta per obrir un debat "sa, segur i transparent" i "poder xerrar sense por, explicant-ho tot bé, i fer feina pel que consideram que és de justícia. De fet, hi ha lleis estatals i autonòmiques que així ho estalonen". Per tot això, la regidora d'Igualtat lamenta que es confongui tradició amb discriminació i no s'hi faci res. "És simbòlic que això estigui passant justament aquests anys que no hi ha Sant Joan, perquè tal vegada el temps ens dona marge i perspectiva per reflexionar com volem que tornin les festes", remarca.

stats