Agricultura
Societat 15/12/2022

Apaema compra una finca a Montuïri per convertir-la en un centre d'experimentació agroecològica

L'adquisició s'ha realitzat gràcies al préstec de 61 socis i el terreny té un total de 18.000 m² de superfície

Aina Vidal
2 min
Finca agrícola d'APAEMA

PalmaApaema ha adquirit una finca rústica de superfície, ubicada al municipi de Montuïri. L’objectiu d’aquesta compra és que l’associació disposi d’un terreny per poder-hi desenvolupar agricultura ecològica experimental. L'adquisició s'ha realitzat gràcies al préstec de 61 socis i el terreny té un total de 18.000 m² de superfície.

Per l'entitat, aquesta adquisició "obre la porta a moltes possibilitats que fins ara eren una limitació". El portaveu d'Apaema, Tomeu Mesquida, apunta que la voluntat de l'associació és que el terreny sigui "un lloc de referència per a l’agricultura eco i l’agroecologia i, a més, doni visibilitat a aquest tipus d’agricultura i dels productes conrats i/o transformats amb aquest segell".

El projecte començà fa aproximadament un any, quan l’associació va sondejar els socis per determinar el suport que rebria per part seva un projecte d’aquestes característiques. Arran de la resposta rebuda, s’inicià la recerca de la finca, que ha culminat amb l’adquisició d’una parcel·la adjacent a la carretera Palma-Manacor. 61 socis, a través de préstecs personals a l’entitat, han cobert el total del preu, sense necessitat de recórrer a entitats bancàries.

En els darrers anys, la producció agrària ecològica a Mallorca està experimentant un creixement sostingut tant en nombre d’operadors com d’hectàrees inscrites. Ara, emperò, es necessiten estructures i infraestructures que donin suport a aquest creixement i sostinguin el bot d’escala en la producció i el consum agroecològics. "Ens trobam davant un moment clau i Apaema, com a associació que agrupa bona part dels productors ecològics de Mallorca, ha de vetllar per fer front a aquests reptes de manera col·lectiva", assenyala Mesquida.

L'objectiu és impulsar una finca experimental, per provar cultius, tècniques i manejos agrícoles, investigacions per obtenir resultats pràctics que es puguin traslladar a la producció dels socis de l’entitat a través del nostre servei d’assessorament i formació. "Aquesta finca també serà un lloc ideal per fer-hi pràctiques de determinats cursos de formació i, a més, volem aspirar a impartir-hi certificats de professionalitat en agricultura ecològica". 

stats