Societat 27/03/2014

25 anys de lluita antiracista

SOS Racisme celebra un quart de segle de defensa dels drets humans i en favor de la convivència i la integració

Ara
1 min

BarcelonaEl 1989 va néixer SOS Racisme com una associació de defensa dels drets humans d'acció antiracista al país. 25 anys després, compta amb 700 socis i segueix treballant en favor de la convivència, la integració i la no-discriminació per raó d'ètnia, llengua, religió o condició sexual. "En aquests vint-i-cinc anys s'han fet diversos passos importants per fer de la diversitat una manera inherent de ser de Barcelona, però encara falta molt per aconseguir", explica la directora de l'entitat, Alba Cuevas. "El dia que aconseguim eradicar qualsevol discriminació haurem complert amb el nostre objectiu i raó de ser però mentrestant seguirem lluitant", subratlla.

L'associació, amb seu al Raval, ha celebrat el quart de segle d'història en un acte institucional de reconeixement que ha tingut lloc a l'Ajuntament. El consistori, en el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial, ha commemorat l'efemèride al Saló de Cent, amb la participació de diversos activistes com Beatriu Guarro, Karlos Castilla o Zeshan Mouhammad. També hi ha assistit el fundador de SOS Racisme, Pere Camps.

Els membres de l'entitat han aprofitat l'acte per repartir el darrer número de la seva publicació, Colors, i per distribuir unes mans de cartró, emulant el logotip de l'entitat, perquè els assistents hi redactessin un missatge en favor dels drets humans i la igualtat entre totes i tots.

stats