L'any 2018 moriren quatre ciclistes a les Balears, dos més que el 2017

La Comissió de Seguretat Viària del Consell de Mallorca aconsella a les empreses de lloguer cicloturista que hi instal·li llums led, que són més eficaços

L'any 2018 varen morir quatre ciclistes a les Balears, dos més que el 2017. Concretament, l'any passat varen perdre la vida a les carreteres mallorquines tres persones, i una a Menorca, segons la Direcció General de Trànsit (DGT) i ha pogut saber l'ARA Balears. A més, el 2018 hi va haver 314 accidents amb ciclistes. Davant aquestes dades, la Comissió de Seguretat Viària del Consell de Mallorca ha aconsellat a les empreses de lloguer cicloturista que hi instal·li llums led, més eficaços. "No és una exigència, però sí un suggeriment per millorar la seguretat dels usuaris", ha dit la consellera de Territori, Mercedes Garrido. A més, ha destacat que aquests llums donen una major visibilitat, entre 300 i 400 metres de distància, i només costen uns 50 euros.

Cal tenir en compte que Mallorca es converteix durant l'abril en la principal destinació mundial de cicloturisme. Atreu milers de turistes europeus, als quals ja es comencen a afegir visitants de mercats emissors més llunyans, com els  Estats Units i el Canadà. Tot i que no hi ha xifres oficials, es diu que l'illa acull cada any entre 150.000 i 200.000 cicloturistes. 

Mallorca es converteix durant l'abril en el principal destí cicloturístic del món

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF