Societat 25/04/2023

Cada any 9.500 infants de les Balears rebran la vacuna del meningococ del grup B

Fins ara, únicament s'immunitzava els nins i nines amb determinats perfils vulnerables. La resta havien de pagar 300 euros

ARA Balears
1 min
La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, visitia un punt d'informació, en el marc de la Setmana Mundial de l'Immunització.

Palma9.500 nins i nines de les Balears es beneficiaran anualment de la vacuna del meningococ del grup B, que es començarà a administrar el mes de maig. L'Agència de Salut Pública de les Illes Balears ha destinat 3,2 milions d'euros a l'adquisició de 20.000 dosis per als pròxims dos anys. Aquesta actuació arriba després que el Consell Interterritorial de Salut decidís incorporar aquest vial en el calendari vacunal. Fins al moment, sols es vacunava a certs perfils d'infants vulnerables, mentre que la resta havien de pagar 300 euros per les tres dosis necessàries.

La decisió d'ampliar la cobertura es va aprovar el novembre de 2022. A partir d'aquest moment, s'incorpora tots els infants en el primer any de vida, amb una pauta de tres dosis, als 3, 4 i 12 mesos.

Amb motiu de la Setmana Mundial de la Immunització, l'Agència de Salut Pública, juntament amb la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca, ofereix informació a peu de carrer sobre els processos vacunals, amb el suport de material videogràfic i materials en diferents suports. La intervenció té lloc a quatre municipis de Mallorca. El dilluns, a Manacor: dimarts, a Palma; dijous, a Inca i divendres, a Calvià

stats