LGTBI
Societat 29/06/2022

Antoni Camps, Dimoni Rosa, i Convivexit, Siurell Rosa de Ben Amics 2022

Aquest dimarts és el dia dels drets LGTBI i els carrers de Palma s'han omplert de milers de persones defensant-los

2 min
L'entrega dels premis de Ben Amics

PalmaL'associació Ben Amics ha lliurat els seus tradicionals premis un any més aquest dimarts 28 de juny. L'entitat ha lliurat el Dimoni Rosa al periodista Antoni Camps i el Siurell Rosa a Convivexit.

De Camps en destaquen "la seva campanya personalista a través de la premsa menorquina en contra dels Tallers de Diversitat Sexual i de Gènere, negant les persones LGTBI". Pel que fa a Convivexit, han subratllat els projectes de l'Institut "per la Convivència i l'Èxit Escolar (Covivexit) en diversitat sexual i de gènere a través d'un enfocament d'acompanyament a l'alumnat trans".

El periodista Antoni Camps rep el Dimoni Rosa

Cal recordar que els altres nominats per rebre el Siurell Rosa, guardó que valora la lluita a favor de la llibertat i per la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI durant l'any, eren Natàlia Fariña i el Casal Solleric. Segons va explicar Ben Amics, la nominació de Fariña és un reconeixement a la seva trajectòria "activista a través del disseny gràfic, especialment vinculada a la visibilitat de les dones lesbianes i les seves necessitats". En el cas del Casal Solleric, l'entitat ha valorat "la seva projecció cultural cap a allò queer i el suport a les artistes locals que aposten a través de les seves obres per abordar la realitat LGTBI des del teatre, la cultura i l'art".

Pel que fa al Dimoni Rosa, premi que castiga públicament aquella persona, entitat o institució que ha fomentat la discriminació i l'LGTBIfòbia, ha actuat en contra la llibertat del col·lectiu LGTBI o per omissió de les seves responsabilitats públiques durant l'any, els altres dos nominats eren l'Ajuntament de Calvià i el diari Última Hora. En aquest cas, Ben Amics ha nominat l'Ajuntament de Calvià "per la convocatòria de formacions trànsfobes dirigides al professorat", ha comunicat Ben Amics i a l'Última Hora "pel seu tractament sensacionalista i poc rigorós de les realitats LGTBI els darrers mesos, especialment respecte de casos de violència i agressions, així com pel seu afany de generar polèmica des de la conjuntura i la desinformació".

stats