Societat 07/06/2022

Entitats feministes demanen que es retiri la nominació a Dimoni Rosa de l'Ajuntament de Calvià

L'entitat LGTBI+ ha escollit l'Ajuntament calvianer com una de les institucions que "han actuat en contra la llibertat del col·lectiu"

2 min
Ajuntament de Calvià / ARA BALEARS

PalmaFeminisme a l'escola i el Lobby de Dones de Mallorca han reclamat, separadament, que Ben Amics retiri la nomini la nominació de l'Ajuntament de Calvià a Dimoni Rosa per part de l'entitat LGTBI+ de referència a les Illes, Ben Amics. L'administració municipal és una de les tres candidates, juntament amb el diari Última Hora i Antoni Prats, a obtenir aquest guardó, al qual opten les persones, entitats o institucions que "han actuat en contra la llibertat del col·lectiu", segons va informar Ben Amics.

Segons va informar l'entitat LGTBI+ el 31 de maig, la decisió de nominar l'Ajuntament de Calvià es devia a "la convocatòria de formacions trànsfobes dirigides al professorat", en referència a l'Escola Feminista de Calvià. Com a resposta, fonts del consistori han declarat a l'ARA Balears que "ni som ni es pot dir de l'Ajuntament de Calvià que sigui trànsfob" i qualifiquen de "mentides i acusacions falses" els motius pels quals Ben Amics els ha nominat.

De fet, el consistori recorda que el 2018 Ben Amics els va nominar a Siurell Rosa –l'antagonista al Dimoni– pel seu "compromís amb la lluita per garantir els drets i la igualtat de les persones LGTBI". En aquest sentit, defensen que "l'ajuntament no ha canviat" i que "continua fent feina". "El feminisme és un pilar fonamental per dur endavant projectes de millora de vida de la ciutadania del nostre municipi, i en especial, des del Servei d'Igualtat, per aconseguir erradicar la violència masclista cap a les dones i les nines", adverteixen.

"Acusació d'odi"

Davant això, l'entitat Feminisme a l'escola ha compartit el seu "consternació" a Facebook per la nominació a Dimoni Rosa de l'Ajuntament de Calvià i han reclamat "la retirada d'aquesta nominació". "L'Escola Feminista de Calvià, formació a la qual es refereix aquesta nominació, ha estat una formació de sis setmanes de durada amb sis ponents nacionals de gran nivell, on s'ha aprofundit en temes cabdals per a l'agenda feminista, com són l'explotació reproductiva de les dones i la tracta amb fins d'explotació sexual o el llenguatge sexista", argumenten.

Així, asseguren que "aquesta acusació tan greu d'odi i fòbia a les persones transsexuals és rotundament falsa i que no s'ha produït en cap moment una manca de respecte ni un insult a cap persona del col·lectiu LGTB". A més, afegeixen que "tres de les ponents són, manifestament, activistes del mateix col·lectiu". "Deixem els enfrontaments de banda, cerquem ponts i parlem-ne. Coeduquem.", conviden com a cloenda de la publicació.

"Deriva misògina"

Finalment, el Lobby de Dones de Mallorca ha mostrat el seu "suport a l'Escola feminista de Calvià, falsament acusada per part de Ben Amics de transfòbia, per –sembla ser– dur ponents que no agraden a aquest col·lectiu". "Som moltes les feministes que miram amb molta preocupació una deriva que consideren misògina per part de determinats grups LGTBI –no tots– que assenyalen a companyes feministes imputant suposats delites d'odi, i que utilitzen l'insult, les amenaces i la censura per evitar el que hauria de ser prioritari: un debat seriós i amb arguments", alerten.

Per acabar, mantenen que "aquest premi de Ben Amics, ni es pot entendre ni té cap justificació" perquè "l'enemic és el patriarcat, qui no entengui això està fent el joc a les forces més reaccionàries". Per tot això, demanen també que Ben Amics rectifiqui.

stats