Societat 14/03/2024

Una antiga formatgeria de Manacor es transformarà en un luxós hotel urbà

L’empresari local Gaspar Forteza espera poder començar les obres en qüestió de mesos perquè quedi inaugurat el 2026 amb 15 habitacions, piscina i spa al centre de la ciutat

Sebastià Vanrell
3 min
Interior del futur hotel urbà.

ManacorEl casal senyorial on fins al segle passat hi hagué una fàbrica de formatges, al carrer de Francesc Gomila de Manacor, serà transformat en un allotjament urbà de luxe. Així ho ha confirmat el responsable de My Rooms Hotels, Garpar Forteza, que fa un temps va adquirir l’immoble històric on d’aquí a uns mesos començaran les obres de reforma i transformació en un establiment de 15 habitacions situat en ple centre de la capital del Llevant.

Ara fa un any, el febrer de 2023, l’empresari local (que ja té part del fins ara únic hotel que hi ha a la zona urbana de Manacor, l’antiga fonda de Can Guixa a la plaça de s’Antigor) va adquirir la casa senyorial, de 1.700 metres quadrats construïts i que un temps va servir de residència per a la família de Pedro Matheu ‘es Formatger’ (emprenedor i soci de s’Agrícola), a més d’una fàbrica de transformació de llet precisament en formatges de qualitat. De fet, al casal encara s’hi conserven estris i mesures d’aquest passat.

L'interior de l'antiga formatgeria.

El nou hotel urbà, que durà per nom Rooms & Pool, constarà també d’un gran pati central amb vegetació i una gran piscina on donaran les finestres de les habitacions, a més d’un spa especialment dissenyat per als clients. Forteza, que recorda que entre la compra i la imminent reforma del casal hi ha una inversió de 2,4 milions d’euros, explica que “es tracta d’un allotjament d’interior, on en cap moment s’ha pensat a augmentar-ne el volum. No servirem menjar ni berenars, no hi haurà ni bar ni restaurant, perquè som conscients que hem de contribuir a crear un teixit econòmic, una simbiosi on també els començos i establiments dels voltants en surtin beneficiats”.

My Rooms Hotels és ara mateix l'única cadena d’establiments hotelers d’interior que hi ha Mallorca, amb cinc hotels i una casa vacacional entre Petra, Manacor, Artà i Ciutadella. “El de Manacor ens fa molta il·lusió, pel concepte i perquè veim que la ciutat està canviant i s’està obrint. No pretenem que el poble barati el seu caràcter, de fet hem procurat ser respectuosos i que la façana, per exemple, quedi com està però rehabilitada. El tren, l’hospital i ara l’acadèmia de Rafel Nadal fan que Manacor sigui una ciutat molt atractiva, també turísticament parlant”, afegeix Forteza.

El pati de l'antic comerç, abandonat.
Render de com serà el pati interior del futur hotel.

L'hoteler manacorí confia que la nova normativa de places d’interior permeti que pel setembre i amb tots els permisos municipals concretats, l’obra del casal del carrer de Francesc Gomila comenci, perquè l’any 2026 el nou hotel, que disposa de la col·laboració arquitectònica i econòmica de GMM Arquitectura, pugui ser inaugurat. “És una manera de recuperar el patrimoni del poble, que quedi harmonitzat”. De moment, ja s’han fet públiques les primeres imatges de com quedaran habitacions, pati i spa.

Projecte de ‘coliving’

L’altre projecte manacorí que Gaspar Forteza té ara mateix damunt la taula és el d’un ‘coliving’, és a dir, un allotjament no turístic que permetrà a les persones que així ho necessitin llogar per entre 4 i 11 mesos, una habitació amb serveis comuns, com una gran sala, gimnàs o menjadors. Un espai per viure tal com ja està projectat a Artà, on l’empresa ja ha llogat una casa per 25 anys a fi de reformar-la i dur-ne l’explotació per un quart de segle. “No es tracta d’un hotel, sinó d’un nou concepte per a unes noves necessitats. Una fórmula que ha arribat per quedar”, conclou Forteza.

stats