Societat 03/11/2018

Els antiautopistes demanen aturar les obres de la carretera Campos-Llucmajor perquè arrasarà 52 hectàrees

Destaquen que el projecte aprovat per MÉS, PSOE i Podem té només un metre menys d'amplària que el del PP

Ara Balears
2 min
Els antiautopistes davant el Consell de Mallorca, aquest dissabte.

PalmaLa Plataforma antiautopistes ha demanat aquest dissabte paralitzar "el despropòsit" de les obres a la carretera de Llucmajor a Campos, que qualifiquen d'"autopista", per la qual cosa ha exigit al Consell de Mallorca que redimensioni un projecte que "arrasarà 52 hectàrees innecessàriament", segons informa Efe.

L'entitat ha duit a terme una concentració davant la seu del Consell de Mallorca, a Palma, on ha estès un plànol de l'obra prevista amb les dades detallades de la seva amplitud, amb el lema 'Aturem aquest despropòsit'.

La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha demanat que s'aturi el projecte tal com està mentre no s'aprovi el pla de carreteres i "que es redimensioni el projecte a les necessitats reals".

Amb aquesta protesta, la Plataforma fa una "darrera crida" als partits polítics amb responsabilitat de govern en el Consell perquè tornin a dissenyar el projecte d'autopista Llucmajor-Campos, que denuncien que no ha estat en exposició pública ni ha estat debatut per la societat, que en desconeix l'impacte.

Segons l'entitat, l'autopista "arrasarà una superfície de 52 hectàrees d'ametlers, cultius, boscos, matolls i un entorn de gran bellesa i valor ecològic", ja que si la carretera projectada pel PP tenia 43 metres d'amplària, la de MÉS-Podem-PSOE en té 42 i inclou "una superrotonda que ocuparà més de 4 hectàrees i que té una amplària de 280 metres".

Els antiautopistes demanen aturar les obres de la carretera Campos-Llucmajor perquè arrasarà 52 hectàres

Expliquen que mentre que l'autopista del PP asfaltava 56 hectàrees, l'actual en tindrà 52, solament "una diferència mínima del 7%", a més de costar 33 milions d'euros.

S'han fet expropiacions a 300 propietaris de 222 finques per valor de 6,5 milions d'euros i es posen en perill barraques de roter, aljubs, un pont, l'antiga via del tren, una cova, un avenc i més de 2.000 arbres, segons explica aquest grup.

Segons la plataforma, el projecte, "com els 200 milions gastats pel Consell en asfalt aquesta legislatura, no solucionaran els problemes de mobilitat, col·lapse i sinistralitat de les carreteres mallorquines. Tot el contrari, perquè portarà més cotxes, més urbanització, més centres comercials, pedreres i polígons".

Aquest grup ha assegurat que la carretera serà construïda per una empresa involucrada en multitud de casos de corrupció i que surt en 36 sumaris penals per haver fet donacions a partits a canvi de contractes d'obres públiques.

stats