Societat 01/07/2023

ANPE reclama solucions per evitar les "mudances massives" que sofreixen els docents per la realitat insular

"S'assembla a la trista migració dels nyus al continent africà", lamenta el sindicat

ARA Balears
1 min
Un cotxe d'un docent ple de material escolar.

PalmaEl sindicat ANPE ha reclamat solucions per evitar les "mudances massives" que sofreixen els docents de les Balears a causa de la realitat insular. En un comunicat, l'entitat ha explicat que aquest divendres els molls de totes les Illes es van omplir de centenars de professors amb els cotxes plens per tornar a casa. Un fenomen que, segons ANPE, es repeteix anualment i que "s'assembla a la trista migració dels nyus al continent africà".

Amb aquestes paraules, el sindicat ha censurat que cada temporada estival mestres i professors es veuen obligats a abandonar les habitacions i habitatges a causa de l'inici dels lloguers vacacionals i de la "massificació" turística, especialment a Eivissa i Formentera.

Per aquest motiu, el president d'ANPE Balears, Víctor Villatoro, ha reclamat una solució "urgent" per pal·liar aquest i molts altres efectes que afecten els sectors públics, en què el col·lectiu docent és el més nombrós de tots. "Fa més de dos anys que reivindicam una millora en el plus d'insularitat, entre altres mesures, per poder exercir la docència en igualtat de condicions amb altres territoris, on al final són els alumnes els més afectats", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha recordat que són molts els exemples que han ocorregut aquests anys amb educadors dormint en cotxes, compartint pis amb més de cinc persones, pernoctant en sofàs o bé pagant hotels a preus desorbitats.

stats