Societat 10/09/2022

ANPE lamenta que el curs comenci d'esquena al professorat

El sindicat qüestiona la implementació de la nova Llei d'Educació i demana reduir la jornada dels docents

ARA BALEARS
1 min
Una aula buida, en una imatge d'arxiu.

PalmaDos dies abans que comenci el curs escolar, el sindicat independent dels docents ANPE fa la proposta al Govern d'una reducció lectiva a 18 i 23 hores per a professors i mestres, així com un plus d'insularitat en igualtat amb l'arxipèlag canari. Ho fa alhora que lamenta, amb els canvis nous, el curs comenci "d'esquena al professorat".

Davant la implementació de la nova Llei d'Educació, el sindicat continua reclamant més temps per a la formació dels docents. Així mateix, ha destacat que cal continuar lluitant perquè l'etapa 0-3 sigui assumida íntegrament o majoritàriament per la pública i el seu professorat.

Pel que fa a les infraestructures educatives, demana que acabin els projectes començats i es plantegin dissenys nous per als pròxims quatre anys. Recorda que la població de les Balears és de les poques que es manté o, fins i tot, ha augmentat.

"L'aprovació de la LOMLOE, els nous currículums, el pla digital proposat, la nova manera de programar, el proper ROC i la carestia de la vida insular han esgotat els docents, per la qual cosa des d'ANPE reclamam la negociació de les condicions sociolaborals amb la intenció de prestigiar el paper del docent a les nostres escoles", ha conclòs, i ha reivindicat el paper del professorat.

stats