SGAE
Societat 10/09/2023

Andratx haurà de pagar 20.000 euros a l'SGAE per la música de les festes populars

La reclamació prové de la música utilitzada durant les festes de l'any 2018 i 2019

ARA Balears
1 min
Les festes populars d'Andratx

PalmaEl Jutjat Mercantil número 3 de Palma ha condemnat l'Ajuntament d'Andratx a pagar més de 20.000 euros en concepte de drets d'autor per la música utilitzada en les festes i actes culturals de 2018 i 2019 al municipi. Concretament, obliga l'Ajuntament a abonar 20.350 euros a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i gairebé 800 a l'associació Artistes, Intèrprets o Executants (AIE) i a l'Entitat de Gestió de Drets de Propietat Intel·lectual (Agedi).

Les entitats van presentar una demanda assegurant que l'Ajuntament havia utilitzat el seu repertori d'obres sense pagar els costos corresponents en concerts, revetles, cinemes, balls, representacions de teatre i altres espectacles a la via pública. En la reclamació s'hi incloïen també actuacions de bandes municipals.

El municipi va al·legar que els esdeveniments no van ser organitzats directament per l'Ajuntament, sinó per una empresa d'espectacles contractada i diverses associacions, però el jutjat rebutja que això l'eximeixi del pagament pels drets. La sentència no és ferma i el Consistori la pot recórrer a l'Audiència Provincial.

stats