Societat 24/04/2020

Amplien a 100 milions les ajudes per a pime i autònoms

El Govern balear no descarta fer-ne de noves i podrien arribar als 200 milions

Ara Balears
2 min
Els comerços tenen les portes tancades d'ençà que es decretà l'estat d'alarma

PalmaEl Govern balear amplia a 100 milions d'euros les ajudes als autònoms i les petites i mitjanes empreses amb activitat a les Balears amb l'objectiu de mitigar l'impacte econòmic derivat de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, segons indica el Govern en una nota.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha recordat que "en un principi aquestes ajudes eren de 50 milions d'euros, després es varen ampliar a 75 i ara s'ha aprovat aquesta segona ampliació, fins a arribar als 100 milions". En aquest sentit, Costa ha recalcat que, l'Executiu "no descarta fer-ne de noves", fins a arribar, en principi, als 200 milions d'euros.

Poden optar a aquestes ajudes les empreses que tinguin com a màxim 250 treballadors i amb un volum de facturació inferior a 50 milions d'euros, que la seva activitat es faci a l'Arxipèlag i formalitzin operacions de liquiditat per mitigar els efectes de la pandèmia i de l'estat d'alarma.

Costa ha destacat que "les condicions d'aquests crèdits són molt avantatjoses, ja que les operacions queden avalades al 100%", i el Govern en cobreix "tots els interessos i la comissió de l'aval". També ha recordat que "la quantia màxima de les operacions és de 300.000 euros". Per cobrir aquestes despeses derivades de les ajudes, l'Executiu hi destinarà 7,6 milions d'euros amb càrrec al pressupost del 2020.

En concret, l'Isba ja ha aprovat 390 operacions de liquiditat, per un import de 47,7 milions d'euros. 317 corresponen a Mallorca, per un valor de 40,9 milions d'euros; 38, a Menorca, per un import de 3,8 milions, i a les Pitiüses, 35, amb 3 milions. Així mateix, l'Isba tramita 1.128 operacions de liquiditat noves, que, en total, sumen 91,2 milions d'euros.

A més, el Govern i Isba mantenen obertes dues línies aprovades abans de l'estat d'emergència. Una per a pime i autònoms, per a la qual disposa de 40 milions d'euros, i una per al sector industrial, amb un finançament de 10 milions. En aquest darrer cas, les operacions que ja tenien prèviament un aval d'Isba, poden sol·licitar l'ajornament del pagament de l'amortització del deute corresponent als préstecs per un període d'entre sis mesos i un any. En aquest sentit, l'Isba ja n'ha aprovades 176, per un import global de 18,6 milions d'euros.

stats