Podem s'oposa a l'ampliació de l'aeroport de Palma: "No és necessària"

El partit morat activarà les iniciatives parlamentàries "que calgui" per instar Aena i el govern espanyol a no construir pistes noves a Son Sant Joan

Podem s'oposa a qualsevol ampliació de l'aeroport de Palma que pretengui desenvolupar el govern espanyol a través de l'empresa pública Aena perquè "no és necessària". Segons la formació morada, està "demostrat" que un model econòmic que suposi "atreure cada vegada més vols, més creuers i més turistes és un model perjudicial, tant socialment com mediambientalment".

El partit ha informat que activarà les iniciatives parlamentàries que calgui per instar Aena i el govern espanyol a no ampliar ni construir pistes noves a Son Sant Joan per augmentar-ne la capacitat de vols actual.

Podem ha recordat que en el seu programa electoral de l'any 2016 es planteja "evitar, en la mesura que sigui possible, ampliar aquelles infraestructures, com ports, aeroports o carreteres, que afavoreixen un tipus de mobilitat insostenible i contaminant i que consumeix territori".

A més, la formació morada ha tornat a reivindicar la cogestió d'aeroports i ports en favor de la comunitat autònoma i els consells insulars, que han de participar en la gestió, programació i planificació d'aquestes infraestructures públiques.

Cal recordar que divendres passat quinze entitats socials de les Balears varen constituir una plataforma per impedir l'ampliació de l'aeroport de Palma. Aquesta organització ha activat una pàgina web en la qual apareix el seu manifest fundacional i les futures actuacions que pretén executar Aena a Son Sant Joan per ampliar-ne la capacitat actual.

Una desena d'entitats exigeixen aturar les obres d'ampliació de l'aeroport de Palma

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF