Societat 03/02/2021

Amics de la Terra de Mallorca reclama fer parcs fotovoltaics més petits per evitar consumir territori

Els activistes estan a favor de promoure aquesta energia renovable, però sota criteris de descentralització i aprofitant les superfícies ja urbanitzades

Ara Balears
1 min
Parc fotovoltaic situat als afores del municipi mallorquí de Porreres.

L'entitat ecologista Amics de la Terra Mallorca ha reclamat que els parcs fotovoltaics que es facin a l'illa siguin més petits per minimitzar les infraestructures addicionals que necessiten amb l'objectiu de no consumir tant de territori.

Els activistes asseguren en un comunicat que estan a favor de promoure aquesta energia renovable, però sota criteris de descentralització, democratització energètica i aprofitant prioritàriament les superfícies ja urbanitzades.

Amics de la Terra creu que la rendibilitat econòmica de les grans instal·lacions fotovoltaiques "promogudes per grans empreses" no hauria de ser el criteri de pes per implantar l'energia a Mallorca.

A més, els ecologistes veuen urgent definir les zones prioritàries on s'han d'ubicar i que l'Administració pública promogui petites instal·lacions de generació d'autoconsum individual o col·lectiu mitjançant comunitats energètiques. Per tot això, l'entitat rebutja els futurs parcs fotovoltaics prevists al Rafalot-Son Amar (Bunyola) i a Son Bonet (Marratxí).

En aquest sentit, el GOB va reclamar dimarts al Govern i al Consell de Mallorca que planifiquin on s'han de construir nous parcs fotovoltaics per evitar el "lucre empresarial".

stats