Terraferida considera "insòlit" que el creuer 'Marella Dream' ja hagi abandonat el port

Els ecologistes exigeixen a l'Autoritat Portuària que emprengui mesures pel vessament de fuel al port de Palma i posi als responsables del creuer les sancions pertinents 

Aquest dimarts dia 1 de maig el creuer ' Marella   Dream' va tenir una fuita de fuel a causa d'una filtració entre el tanc de combustible i els tres de llast d'anivellació. La tripulació del mateix vaixell es va adonar de l'abocament i va començar el procediment per aturar-lo.  La taca es va confinar entre la popa de l'embarcació i la dàrsena de Palma cap a migdia i les reaccions dels grups ecologistes no han trigat a  aparèixer .

Terraferida ha assegurat que considera "insòlit" que el creuer 'Marella Dream' ja hagi abandonat el port de Palma després del vessament. Segons el seu portaveu, Jaume Adrover, aquest fet evidencia que el turisme de creuers "és una indústria que no s'atura" independentment de les situacions negatives que provoqui. Tanmateix, el grup Terraferida s'ha mostrat molt escèptic amb les mesures sancionadores que pugui emprendre l'Autoritat Portuària. 

Els ecologistes consideren que és necessari valorar els impactes negatius d'aquest tipus de turisme. Per això, demanaran al Govern que publiqui les dades de contaminació atmosfèriques de les estacions instal·lades tant al port com a l'aeroport de Son Sant Joan. "És molt curiós que de les 12 estacions que mesuren la contaminació de l'aire les úniques que no publiquen les dades a la xarxa són el port i l'aeroport".

Terraferida sospita que la majoria dels creuers emeten quantitats de diòxid de sofre i de nitrogen per sobre dels nivells permesos per la Unió Europea, unes dades que preocupen molt, ja que afecten directament la salut dels ciutadans. 

Aquesta és una de les cinc mesures que Terraferida proposarà al Govern per controlar i reduir la contaminació provocada pels creuers. 

D'altra banda, Amics de la Terra Mallorca també ha manifestat aquest dimecres en un escrit la seva preocupació i la seva indignació davant la notícia. "Són molts els externalismes que hem de suportar a causa del desproporcionat flux de creuers i vaixells que no són controlats per les administracions", asseguren a la carta.

El grup ecologista exigeix a les autoritats que "adoptin mesures per evitar que aquests episodis es repeteixin" i afegeix que han  de  " monitorar  fins al més mínim aspecte de totes les externalitzacions mediambientals que provoca  el flux  de creuers.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF