Un alumne apunyala una professora amb un ganivet a un institut de Girona

La Policia Local ha detingut l'estudiant, que té 15 anys, al pati del centre poc després de l'agressió

1 min
Diversos agents de la Policia Local de Vidreres davant de la porta de l'institut.

BarcelonaUn alumne de 15 anys de l'institut de Vidreres, a Girona, ha apunyalat aquest dijous una professora del centre amb un ganivet i l'ha ferida al coll. La docent ha estat traslladada a l'Hospital Trueta de Girona i, malgrat que no té ferides greus ni es tem per la seva vida, ha necessitat assistència psicològica després de l'agressió. Segons les primeres informacions, l'estudiant estava expulsat del centre i aquest dijous es reincorporava a les classes. Els fets han tingut lloc cap a la una del migdia dins una aula. Després de l'atac, el noi ha sortit de classe i ha estat detingut al pati de l'institut per agents de la Policia Local.

El batle de Vidreres, Jordi Camps, ha lamentat els fets i ha dit que els Mossos d'Esquadra assumiran la investigació per aclarir els fets. Com que l'arrestat és menor d'edat, està pendent de passar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Segons va publicar fa només uns dies el sindicat CSIF, el 90% dels docents espanyols han patit en algun moment situacions de violència als centres escolars, ja siguin casos de violència física, insults de l'alumnat o famílies, vexacions i actes de vandalisme. Des de l'any 2015 agredir un professor es considera delicte d'atemptat contra l'autoritat i pot comportar penes de presó, sempre que l'agressor sigui major d'edat. Precisament aquell mateix any, un alumne de 13 anys va matar un professor amb una ballesta en un institut de Barcelona.

stats