Alta gastronomia a preu de tapa
Peccata Minuta oferirà més de 20.000 degustacions dia 17 al mercat de l'Olivar
Palma."Peccata Minuta és una manera de dur l'alta gastronomia en format de tapa a la major gent possible", explica Miquel Àngel Barrios, un dels socis de Chefs(in), l'empresa organitzadora d'aquesta experiència culinària que oferirà més de 20.000 degustacions dels millors plats dels grans cuiners de l'illa al preu de 2,5 euros per plat. "És una oferta de luxe, perquè no són ben bé tapes, sinó racions, i amb tres, per exemple, ja es pot sopar bé", afegeix Barrios. La ruta de tapes gurmet comptarà amb destacats cuiners com Marc Fosh, Tomeu Martí, Joan Marc Garcías, Tomeu Torrens, Marga Coll, Marta Rosselló, Víctor García, Andreu Genestra, Santi Taura, Miquel Gelabert, Pep Lluís Mayol, Igor Rodríguez i Guillem Suñer, a més del cocteler Rafa Martín i professors i alumnes de l'Escola d'Hostaleria de les Balears, que s'encarregaran de les postres.
El programa, que rep el suport de l'Ajuntament de Palma, preveu obrir el recinte del mercat de l'Olivar a les 20 hores i servir degustacions fins a la mitjanit.
A més, el premiat cocteler Rafa Martín, una fàbrica de cervesa artesana mallorquina i sis marques de vi oferiran els seus productes. Aquest serà el Peccata Minuta més gran organitzat per Chefs(in) fins ara, després del que es va dur a terme al mercat de Santa Catalina l'1 de març passat i el del Claustre de Sant Domingo d'Inca del 27 d'octubre.
"Vàrem néixer fa un any amb l'objectiu de promoure les Illes a través de la gastronomia i mostrar també que Balears és una destinació gastronòmica més enllà de l'estiu", explica Araceli Bosch, una altra sòcia de Chefs(in) juntament amb Miquel Àngel Payeras. Per això, amb aquesta iniciativa privada s'ha assolit una cosa que, explica Bosch, és molt difícil: "Hem aconseguit que cuiners que són competència s'hagin posat a fer feina plegats amb un mateix objectiu. És la coopetència ".
Peccata Minuta serà, diuen, l'esdeveniment gastronòmic més gran que es faci a les Illes aquesta temporada i confien a algutinar els amants de la bona cuina i els curiosos desitjosos de conèixer nous sabors.