Societat 01/06/2020

Alliberen tres tortugues marines al Parc Natural del Trenc

Els exemplars han passat un procés de recuperació després de ser trobats a la mar amb diferents patologies

Ara Balears
1 min
Alliberen tres tortugues marines al Parc Natural des Trenc

PalmaEl personal del Servei de Protecció d'Espècies i de Palma Aquarium ha alliberat, aquest dilluns, tres exemplars de tortuga Caretta caretta al Parc Natural del Trenc. Les tres tortugues han passat un procés de recuperació després de ser trobades a la mar amb diferents patologies. Aquesta és la segona vegada que es Trenc acull un alliberament de tortugues marines d'ençà de la seva declaració com a parc natural.

El primer exemplar, batejat com a Pitiüsa, va ser trobat emmallat en plàstics per un agent de Medi Ambient al sud del cap de Barbaria, a Formentera. Un cop recollida la tortuga, el personal del Consorci per a la Recuperació de Fauna Silvestre de les Illes Balears (COFIB) la traslladà a la clínica veterinària Eivivet, a Eivissa, i posteriorment al Palma Aquarium, on s'ha recuperat. L'animal presentava una obstrucció parcial a l'aparell digestiu provocada per un plàstic i també se li va diagnosticar pneumònia.

La segona tortuga ha estat batejada com a Chispa i va ser localitzada per un pescador a Cala Rajada, a Mallorca. El personal del Palma Aquarium la traslladà al centre de recuperació. Va estar afectada per pneumònia.

La tercera tortuga, Urgell, va ser trobada per un agent de Medi Ambient a l'illot del Vedrà, a Eivissa, amb mostres evidents de patir dificultats per submergir-se. Li diagnosticaren pneumònia, en aquest cas greu, i deshidratació.

El Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i el Palma Aquarium recorden que en cas de trobar una tortuga en mal estat s'ha de telefonar a l'112.

stats