Operació contra la tracta
Societat 30/01/2024

Alliberades 24 dones explotades sexualment a pisos de Mallorca

Les víctimes eren obligades a exercir la prostitució durant les 24 hores del dia

ARA Balears
2 min
La Policia ha detingut vuit persones en el marc de la operació

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut vuit persones i han alliberat 24 dones en el marc del desmantellament d'una organització criminal que, presumptament, explotava les dones sexualment en diversos municipis de Mallorca, a més de dedicar-se a vendre droga. La majoria de víctimes del tràfic són d'orígen llatinoamericà i, en la majoria dels casos, eren obligades a exercir la prostitució durant les 24 hores del dia i sis dies a la setmana en uns pisos de cites en els quals també vivien en condicions inhumanes, segons ha informat la Policia Nacional aquest dimarts.

La investigació policial es va iniciar arran de la denúncia presentada per una víctima de tràfic, fet que va permetre als agents determinar l'existència d'una possible xarxa criminal provinent del Brasil que es dedicava a l'explotació sexual de dones en situació de vulnerabilitat a pisos de cites de diferents municipis de Mallorca. Així, els agents esbrinaren que l'organització captava les víctimes a través d'anuncis publicats a Internet amb els quals aconseguien cridar l'atenció de dones amb una gran vulnerabilitat econòmica.

Concretament, els pisos on s'explotava les dones per exercir la prostitució estaven ubicats a Inca, Alcúdia i Muro. La Policia Nacional ha informat que les víctimes eren obligades a treballar durant les 24 hores del dia amb una única jornada de descans a la setmana, només tenien dret al 50 % dels diners que obtenien pels serveis sexuals i eren obligades a formalitzar un suposat contracte de subarrendament d'una habitació per 250 euros setmanals, encara que el que realment llogaven era un llit en una habitació insalubre on vivien amuntegades amb altres dones.

La xarxa desarticulada publicava els serveis sexuals que oferien les seves víctimes a través de diverses pàgines web de contactes sexuals i les telefonades dels potencials clients eren ateses pels mateixos explotadors. A més de treballar en els pisos regentats per l'organització, les dones estaven obligades a prestar aquests serveis en els domicilis dels clients o en hotels si aquests ho sol·licitaven. Els agents han pogut determinar que l'entramat no sols es lucrava amb la prostitució, sinó que també es dedicava a la venda de substàncies estupefaents, principalment cocaïna, als clients que ho demanassin. En els sis registres domiciliaris efectuats s'han intervingut 35.800 euros en efectiu, dos vehicles, vuit grams de cocaïna, quatre grams de cocaïna rosa, cinc telèfons mòbils i diversa documentació relacionada amb l'activitat il·legal.

stats