El temps
Societat 02/09/2021

Les fortes pluges deixen fins a 30 litres per metre quadrat en alguns punts de les Illes

El Servei d'Emergències ha demanat precaució a la ciutadania i l'Aemet ha activat l'alerta taronja

ARA Balears
1 min
La previsió meteorològica és de fortes tempestes.

PalmaDurant la matinada, les fortes tempestes han afectat les Balears deixant fins a 30 litres per metre quadrat en alguns punts de l'Arxipèlag. Així, les pluges han deixat 29,6 litres per metre quadrat fins a les 9.30 h a Portocolom, l'estació que més precipitacions ha recollit fins al moment a les Balears, seguida de Santanyí, amb 26,6 l/m² i Campos, amb 22,4 l/m², segons dades de l'Aemet. El Servei d'Emergències ha demanat precaució a través de les xarxes socials i l'Aemet ha activat l'alerta taronja.

Velers accidentats a Binibèquer, a Menorca, a causa del temporal

A Eivissa, la zona més afectada per les pluges ha estat Sant Joan de Labritja, amb uns 14 litres per metre quadrat. Mentrestant, a Menorca, la tempesta ha provocat que dues embarcacions fondejades a Binibèquer impactassin contra les roques. El fort onatge ha propiciat que un veler i una llanxa es desfermassin de les boies. No obstant això, no cal lamentar danys personals perquè en el moment del sinistre no hi havia cap tripulant a bord de les embarcacions, totes dues de lloguer.

Quant a la temperatura, l'Aemet ha informat que sofrirà pocs canvis respecte d'aquest dimecres o augmentarà lleugerament. El vent bufarà de l'est i el nord-est, i l'horabaixa girarà a Mallorca i les Pitiüses a component nord. A Mallorca la màxima superarà aquest dijous els 30 graus i arribarà als 32. La mínima no baixarà dels 20 graus. La màxima a les Pitiüses serà de 30 graus, mentre que la mínima se situarà entorn dels 20. A Menorca farà 29 graus de màxima i 19 de mínima.

stats