Meteorologia
Societat 23/09/2022

Alerta meteorològica a les Illes: s'espera un cap de setmana amb pluges, tempestes i mal temps

L'Aemet ha activat l'alerta taronja

ARA Balears
1 min
Un home corre a Palma mentre plou

PalmaEl mal temps arribarà amb força a les Illes Balears aquest cap de setmana i l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta groga a la major part de l'Arxipèlag dissabte i la taronja durant la jornada de diumenge. Segons han detallat en la previsió meteorològica, s'esperen fortes pluges que poden superar els 40 litres per metre quadrat en menys d'una hora, fortes tempestes i rissagues.

A més, l'Aemet ha destacat que en alguns indrets de l'Arxipèlag no es descarta que les tempestes vagin acompanyades de fortes ratxes de vent i de calabruix. Està previst que el mal temps comenci durant la matinada de divendres a dissabte i s'allargui durant tota la setmana que ve.

En aquest sentit, el Racó Balear de la Meteorologia ha explicat, a través d'una piulada al seu compte de Twitter, que a partir de dissabte es preveu l'arribada d'un tàlveg fred en alçada molt actiu acompanyat d'un front fred que obrirà les portes a inestabilitat generalitzada probablement durant tota la setmana que ve.

stats