Meteorologia
Societat 16/05/2023

El temps inestable a les Balears es perllongarà fins a la setmana que ve

L'Agència Estatal de Meteorologia ha alertat que la causa és l'entrada d'una nova borrasca freda aquest divendres

ARA Balears
2 min
Vuit torrents desbordats i 309 incidents per les fortes pluges a les Illes Balears.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu que el temps inestable es perllongui a les Balears, almenys, fins a la setmana que ve (del 22 al 28 del maig) a causa de l'entrada aquest divendres d'una nova borrasca freda, amb més ruixats i tempestes. Segons ha informat la delegada territorial de l'Aemet a les Balears, Maria José Guerrero, i ha recollit Europa Press, aquest dimarts ha estat marcat per les pluges a totes les Illes. Concretament, a Mallorca, aquestes precipitacions han anat acompanyades, en alguns punts, de tempesta i calabruix, com ara a Muro i a Petra. En aquest darrer municipi han caigut fins a 20 litres per metre quadrat, 14 d'ells en 20 minuts. A més, l'Aemet no descarta que les pluges continuïn tant aquest dimecres com el dijous, quan podrien arribar acompanyades de fang.

Calabruix a Platja de Muro

Pel que fa a les temperatures, aquestes se situaran al voltant dels 23 graus, o per davall de l'habitual, tota aquesta setmana, situant-se entorn els 19 i els 22 graus aquest dijous i divendres.

Cal recordar que l'Aemet ha activat aquest dimarts l'alerta groga a l'Arxipèlag, davant la possible arribada de tempestes, ruixats forts i ratxes de vent que podrien superar els 70 km/h en alguns indrets. Es preveu que aquests fenòmens meteorològics afectin principalment el llevant i nord-est de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Així, l'Aemet ha indicat que les fortes ratxes de vent provocaran ones de més fins a quatre metres principalment a la zona costanera de la Serra de Tramuntana, el nord de Mallorca, Eivissa i Menorca.

Davant aquest fet, els Serveis d'Emergències han decidit activar l'Índex de Gravetat 0 i han demanat als ciutadans que si són a casa adoptin mesures per impedir l'entrada d'aigua al seu domicili, no deixin fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar i que no visitin zones inundables.

Per la seva banda, conjuntament amb els Serveis d'Emergències 112, Carreteres de Mallorca han demanat màxima precaució als conductors i conductores que circulen per les carreteres, que moderin la velocitat, incrementin la distància de seguretat i que evitin carreteres secundàries i circulin per vies principals.

stats