Accident
Societat 19/01/2023

Alec Baldwin, acusat d’homicidi involuntari per la mort d’Halyna Hutchins

La responsable de seguretat de la pel·lícula també s'enfronta al mateix càrrec

2 min
Alec Baldwin en un moment de l'entrevista.

BarcelonaL’actor Alec Baldwin ha estat formalment acusat d’homicidi involuntari per la Fiscalia de l’estat de Nou Mèxic (Estats Units) per la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge de la pel·lícula Rust, l’octubre del 2021. Hutchins va morir quan la pistola amb què Baldwin assajava una escena es va disparar. En l’accident també va resultar ferit el director de la pel·lícula Joel Souza.

Baldwin, que a més del protagonista n'era el productor, sempre ha negat qualsevol responsabilitat en l’accident i manté que quan li van donar la pistola li van assegurar que no portava munició. De fet, després de l’accident Baldwin es va negar a pagar una indemnització econòmica al·legant que ell no era el culpable de la mort de Hutchins i que tampoc era responsable de comprovar la seguretat de les armes al set de rodatge. Arran de l'accident es va fer públic que el rodatge havia tingut problemes de seguretat i que diversos membres de l'equip s'havien queixat de condicions laborals deficients degudes a problemes de pressupost. Baldwin sempre ha mantingut que en la seva faceta com a productor només tenia potestat en qüestions creatives, però no en contractacions o pressupostos.

A més de l’actor, també s’enfronta al càrrec d’homicidi involuntari l’encarregada del protocol de seguretat del rodatge, l’armera Hannah Gutiérrez Reed. Per la seva banda, l’ajudant de direcció de la pel·lícula, David Halls, que va ser qui va entregar l’arma a Baldwin, ha arribat a un acord amb la Fiscalia pel qual accepta el càrrec d’ús negligent d’una arma de foc. 

“Després d’una intensa revisió de les proves i les lleis de l’estat de Nou Mèxic, he determinat que hi ha prou evidències per presentar càrrecs contra Alec Baldwin i altres membres de l’equip de Rust. Segons el meu punt de vista, ningú està per sobre de la llei i tothom mereix justícia", ha remarcat la fiscal Mary Carmack-Altwies. A l’estat de Nou Mèxic, la pena per un homicidi involuntari és de fins a 18 mesos de presó i una multa de 5.000 dòlars.

stats