Societat 29/06/2020

Els consells pitiüsos i els ajuntaments de les Balears reclamen una moratòria contra les prospeccions d'hidrocarburs

La iniciativa, que hauria d'aprovar l'Estat, vol evitar un "efecte crida" abans que entri en vigor la llei climàtica que prohibeix aquestes activitats

Ara Balears
1 min
Camins d’ombra

PalmaEls consells d'Eivissa i Formentera i els ajuntaments de Sant Antoni, Santa Eulària, Vila, Maó i Inca han donat suport a la proposta de l'Aliança Mar Blava perquè el govern espanyol aprovi una moratòria contra la sol·licitud de nous projectes de prospeccions d'hidrocarburs mentre no s'aprovi el projecte de llei de canvi climàtic estatal, que prohibirà definitivament aquestes activitats en aigües espanyoles.

L'entitat ha explicat en un comunicat que les institucions han aprovat en els seus plens i per unanimitat la declaració institucional per demanar la moratòria, que vol evitar un "efecte crida" abans que entri en vigor la prohibició una vegada s'aprovi definitivament el projecte de llei estatal. El Congrés està tramitant en aquests moments dues iniciatives legislatives que posaran fi a la recerca d'hidrocarburs en territori espanyol.

A les declaracions institucionals que han fet els ajuntaments i els consells insulars s'assenyalen els "danys" per a la mar Mediterrània que podrien provocar nous projectes com aquests i per això demanen una moratòria immediata al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

L'Aliança Mar Blava recorda que, segons el mateix ministeri, ara hi ha 22 permisos per cercar hidrocarburs al conjunt d'Espanya, vuit dels quals es troben a la regió del llevant peninsular proper a les Balears.

stats