Societat 11/05/2021

L'Ajuntament de Sant Josep repartirà 30 trampes de serps als veïns per "salvar" la sargantana pitiüsa

El consistori ha programat dimecres dos tallers per informar-ne sobre el seu ús als voluntaris

ARA Balears
2 min
Un exemplar de sargantana.

PalmaL'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia repartirà una trentena de trampes de serps als veïns, amb l'objectiu de prevenir-ne la proliferació d'aquests animals invasors i "salvar" les sargantanes pitiüses (Podarcis pityusensis) evitant que se les mengin, segons ha informat en un comunicat aquest dimarts.

En el marc de la campanya "SOS Salvem sa sargantana pitiüsa", el consistori ha organitzat dimecres dos tallers, un a les 18 h i el segon a les 19 h, a la sala de plens, per informar els veïns interessats sobre com tenir cura de la trampa i quins són els millors emplaçaments per ubicar-la. Només podran assistir 15 persones a cada sessió per complir amb les mesures contra el coronavirus.

"La clau és informar de cada captura", ha dit la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández. Malgrat que Sant Josep no es troba entre els municipis amb més avisos per serps, l'edil ha comentat que això es deu al fet que no se'n denuncien les observacions.

També ha explicat que és molt important que els ciutadans avisin al Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) si es troba una serp viva o morta, per conèixer com d'estesa està l'espècie. "El problema està estès a tota l'illa i hem d'actuar tots junts per salvar la nostra sargantana", ha comentat la regidora. A més de les 30 trampes, l'Ajuntament ja n'ha repartit un centenar a la Societat de Caçadors de Sant Josep i preveu donar-ne 20 més a voluntaris en les pròximes setmanes.

A més del repartiment de les trampes, dissabte 15 de maig a les 20 h la biòloga Antònia M. Cirer farà una xerrada sobre la sargantana pitiüsa, "un tresor en risc". Cirer és l'autora d'un llibre sobre aquesta espècie i ha estat una de les primeres veus científiques en alertar de les amenaces que pateixen. La conferència l'organitza el Grup Folklòric de Sant Josep.

stats