Societat 11/12/2018

L'Ajuntament de Palma no retornarà l'aigua al bloc 8 de Corea

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha explicat que l'edifici s'ha d'esbucar i que tots els residents de l'habitatge l'han ocupat de manera il·legal

Aina Riera Serra
2 min
Els veïns del barri de Corea s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Palma

PalmaUna grup de residents del bloc 8 de Corea s'ha concentrat aquest dimarts dematí a l'Ajuntament de Palma per demanar al batle de Palma, Antoni Noguera, que els retorni el subministrament d'aigua. Així i tot, el regidor d'Urbanisme, José Hila, ha explicat que no hi ha intencions de retornar l'aigua a l'edifici ja que hi ha un projecte d'esbucament.

Des de dilluns dematí els veïns d'aquest bloc, concretament els que viuen als números 23 i 23 A, no tenen aigua corrent després que Emaya els en tallàs el subministrament. Segons l'empresa municipal, la decisió es va prendre després d'una instrucció municipal arran que es detectaren unes fugues que afectaven al primer pis del número 23 B. Emaya assegura que a l'edifici ja no hi ha comptadors ni hi viu cap titular amb contracte i que per aquest motiu s'ha procedit a retirar les connexions fraudulentes.

Però els talls en el subministre no s'han fet per mor de les connexions fraudulentes ni per la qüestió de les fugues. Segons Hila la raó principal i de més pes és que aquest edifici, una vegada buit, s'haurà d'esbucar. Hila ha dit que totes les persones que viuen actualment al bloc 8 és perquè l'han ocupat il·legalment i que ja no hi queda cap propietari perquè ja s'ha arribat a acords d'expropiació o de permutes amb cada un d'ells. Pel que fa als veïns que no són propietaris, Hila ha recordat que l'Ajuntament de Palma té tot un servei d'ajudes socials als quals es poden acollir. "Cap veí es quedarà al carrer", ha assegurat.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, José Hila

Des de la Plataforma Stop Deshaucios, el portaveu Juan Segura ha dit que la secretària del batle s'ha compromès a recollir les seves demandes i a traslladar-les-hi. Tanmateix els veïns diuen que ni la secretària ni Antoni Noguera els han donat les raons exactes dels talls en el subministrament.

De moment encara no hi ha una data prevista d'esbucament, ja que primer s'han de dur a terme els desallotjaments. Hila ha dit que ja s'han enviat les notificacions als veïns que ocupen aquest edifici però que si finalment alguns no l'abandonen hauran d'esperar que el jutge emeti l'ordre de desallotjament.

stats